Gå til hovedindhold

Kokken Charlotte Hornshøj Jørgensen har ekstra travlt i køkkenet på plejehjemmet Damsøgård for at give de ældre beboere den bedste og mest normale hverdag i corona-tiden.

På trods af corona laver Charlotte Hornshøj Jørgensen mad hver dag til 36 ældre på plejehjemmet Damsøgård.
Privat

Det er med en stolthed pirkende i kroppen, at 3F’eren Charlotte Hornshøj Jørgensen står op om morgenen. Hun er nemlig en af dem, der har måtte beholde arbejdstøjet på, mens store dele af det offentlige Danmark har stået på standby.

Som kok på Damsøgård plejehjem i København serverer hun hver dag mad for 36 ældre beboere, og det kan ingen corona-epidemi lave om på.

De ældre er ellers en af de grupper, der bliver betegnet som særligt udsatte i forhold til corona-smitte. Derfor har det været Charlotte Hornshøj Jørgensen og resten af personalets mål ikke at lade sygdommen vende hele hverdagen på hovedet.

 - Vi har heldigvis ikke haft nogen smittede, men beboerne har alligevel været hårdt ramt af corona-epidemien, fordi de ikke har måttet få besøg af børn og børnebørn. Så vi har prøvet at hygge mere om dem, så de ikke lider alt for mange afsavn i den her tid, fortæller hun.

- Vi havde for eksempel et par, der havde diamantbryllup, mens coronaen var på sit højeste. De kunne ikke få besøg af familien, men de skulle i hvert fald ikke snydes for en fejring. Så vi lavede ekstragod mad, pyntede op og sang for dem, så de stadig fik en god dag.

Kontrolleret hyggesnak

Før corona-udbruddet var det meget almindeligt, at beboerne en gang imellem kom ud i køkkenet og småsnakkede med Charlotte Hornshøj Jørgensen og de andre køkkenmedarbejdere. Men på grund af smitterisikoen må hyggesnakken nu foregå under meget mere kontrollerede forhold.

- Personalet tager retningslinjerne meget alvorligt, for vi arbejder med en udsat gruppe. Derfor skal al kontakt til beboerne foregå med god afstand, siger hun.

Også på hjemmefronten har Charlotte Hornshøj Jørgensen måtte tage sine forholdsregler for ikke at udsætte sine kollegaer og beboerne for smittefare.

- Jeg er meget bekymret for at bringe smitten videre, så derfor har vi i familien besluttet at aflyse alle sociale arrangementer og legeaftaler, indtil det værste har lagt sig. Det ville jo ikke være til at bære, hvis der skete nogen af dem noget.