Gå til hovedindhold

55 procent af de lokale venstrepolitikere siger ja til idéen om tidligere pension til dem, der kom tidligt ud på arbejdsmarkedet, skriver Avisen.dk.

Venstres top er kommet i strid intern modvind.
Philip Davali

Venstres top er kommet i strid intern modvind.

Et markant flertal af Venstres byrådsmedlemmer mener - i modsætning til regeringen - at pensionsalderen skal tage hensyn til, hvor mange år, man har været på arbejdsmarkedet. Det viser en rundspørge foretaget af Avisen.dk.

Det er Socialdemokratiet, der med et pensionsudspil har sat sagen på dagsordenen, og tirsdag tilsluttede Dansk Folkeparti sig idéen om differentieret pensionsalder.

39 procent af de lokale Venstre-politikere mener, at alle skal have ret til pension på samme tid, mens 55 procent siger ja til idéen om tidligere pension til dem, der kom tidligt ud på arbejdsmarkedet.

- En knægt, der er startet som 16-årig med at slæbe tagplader i al slags vejr, når sgu at betale skat mange gange, før ham der først træder ind på arbejdsmarkedet som 30-årig, siger landmand Elmer Jacobsen, der sidder i Næstved Byråd for Venstre, til Avisen.dk.

På Christiansborg mener beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V) imidlertid ikke, at der er brug for en differentieret pensionsalder. Det vigtige for ham er, at der bliver taget hånd om de nedslidte.

- Men det er meget svært at forholde sig til Mette Frederiksens gennemhullede forslag, som både mangler finansiering og ikke anviser konkret, hvem det handler om. Vi må bare konstatere, at Socialdemokraterne ikke ønsker at fremlægge konkret politik eller reel finansiering, som vælgerne kan forholde sig til, siger Hans Andersen (V) i et skriftligt svar til Avisen.dk.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er imidlertid klar til at lytte til partiernes idéer og stillede tirsdag i udsigt, at han vil indkalde til et møde.

Tallene fra Venstres bagland er opsigtsvækkende, mener politisk kommentator og "Besserwisser" på TV2 News, Hans Engell:

- De viser, at differentieret pensionsalder er en populær sag langt ind i Venstre. Og at man lokalt ser mindre finansministerielt på sagen end Kristian Jensen, siger Hans Engell til Avisen.dk.

I sidste uge afviste finansminister Kristian Jensen det socialdemokratiske udspil og henviste til, at det var lige så uholdbart som S-SFs tidligere "12-minutters plan". Siden har Dansk Folkeparti erklæret sig villig til at forhandle differentieret pensionsalder med Socialdemokratiet.

- Nu er Kristian Jensen sakset mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstres eget bagland. Det er der ikke meget perspektiv i. Når Løkke nu siger, at han er klar til at lytte til konkrete forslag fra partierne, viser det, at han har mere forstand på politik end Kristian Jensen, siger Hans Engell til Avisen.dk.