Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

En stor sejr og en god dag for danske chauffører. Sådan lyder det fra formanden for 3F's Transportgruppe, efter regeringen har landet en ny politisk aftale om chaufførers vilkår herhjemme.

- Dagens aftale vil sikre, at i stedet for en timeløn på 20 eller 30 kroner – som mange østeuropæiske chauffører får i dag - vil udenlandske chauffører i Danmark have krav på omkring 158 kroner i timen, siger formanden for 3F Transport, Jan Villadsen.
Arkivfoto: Søren Zeuth

Det er en god dag for danske chauffører, danske vognmænd og dansk transport.

Sådan lyder det fra formanden for 3F’s Transportgruppe, Jan Villadsen, i kølvandet på, at regeringen og et bredt politisk flertal netop har præsenteret en aftale, som skal sikre ordnede og ordentlige forhold samt lige konkurrencevilkår for chauffører herhjemme.

- Aftalen vil sikre, at i stedet for en timeløn på 20 eller 30 kroner - som mange østeuropæiske chauffører får i dag - vil udenlandske chauffører i Danmark have krav på omkring 158 kroner i timen, når de kører med gods i Danmark, siger Jan Villadsen.

Forhindrer unfair konkurrencen

- Det er vi rigtigt glade for, for det sikrer de udenlandske chauffører ordentlige forhold. Og det betyder også, at den store del af transportbranchen, som allerede overholder spillereglerne, ikke vil blive udsat for unfair konkurrence, siger transportformanden.

Jan Villadsen understreger, at dagens aftale sammenkoblet med den forestående vejpakke, som EU står til at vedtage, i høj grad vil løse de mange problemer, der de seneste år er dukket op på de danske og europæiske landeveje.

- Det her er en sejr for hele det arbejde, 3F påbegyndte tilbage i 2010. Og det er hele tiden sket i respekt for foreningsfriheden og den danske model. Der er stor grund til at sige tak til regeringen og alle de partier, der har sikret et bredt politisk flertal bag aftalen, så vi nu kan se fremad, siger Jan Villadsen.

Dagens politiske aftale kommer i kølvandet på, at Fagbladet 3F i efteråret 2018 kunne afsløre en stor slumlejr ved Padborg.

Her boede op mod 200 filippinere og srilankanere under usle og uhygiejniske forhold i stor lejr i Padborg. De var hyret af den danske vognmand Kurt Beier Transport og fik helt ned til 15 kroner i timen.