Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Forud for et rygeforbud vil der blive tilbudt rygestopkurser til alle interesserede, skriver Frederiksborg Amtsavis.

Foto: Linda Kastrup/Scanpix

Hvis Helsingørs byråd vælger at følge flertalsindstillingen fra Økonomiudvalget, så bliver der indført total røgfri arbejdstid for Helsingør Kommunes 4500 ansatte - og anslået 900 rygere - med virkning fra nytår.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Borgmester Benedikte Kiær (K) bakker op om planen og fortæller, at det er kommunens koncernledelse med opbakning fra samarbejdsudvalget H-MED, som har sat sagen på dagsordenen.

- Jeg synes, tiden er inde til at gennemføre forslaget, og folk må jo altså gerne ryge i deres fritid, siger Benedikte Kiær.

Forinden et rygeforbud vil der blive tilbudt rygestopkurser til alle interesserede.

Der er i dag 27 kommuner med røgfri arbejdstid, hvoraf nogle har mindre undtagelser. Men udover Helsingør er 10 andre kommuner på vej til at gå over til ordningen.

- Det startede ganske stille. I 2012 var kun Fredensborg røgfri, og nummer tre var Allerød i 2013. Men nu sker der noget, siger Niels Them Kjær, som er projektchef for tobaksforebyggelse hos Kræftens Bekæmpelse.

- Og det skyldes nok først og fremmest, at erfaringerne er gode. Man har i kommunerne simpelthen ikke oplevet de konflikter, som man frygtede, tilføjer han.

Mens røgfri arbejdstid ser ud til at blive til en standard i det offentlige, så er situationen i den private sektor mere sammensat.

- Der findes arbejdspladser, som har haft røgfri arbejdstid i 15 år. Men der findes også entreprenørfirmaer, hvor man ikke har tænkt tanken. Det offentlige er nok gået forrest på grund af sundhedssektoren og børne- og ungeområdet, lyder vurderingen fra Niels Them Kjær.

Forslaget får dog i Helsingør modstand fra partierne DF, EL, R og V, som dog langt fra udgør et flertal.