Gå til hovedindhold

Knap 500 tillidsvalgte mødtes søndag i Odense Congress Center for at se hinanden i øjnene, inden overenskomstforhandlingerne for det private går løs næste år.  

Der er indkommet tusindvis af forslag fra 3F's medlemmer til, hvad kravene til næste års overenskomstforhandlinger OK20 skal være. Nu er opgaven at nå til enighed blandt 3F's medlemmer.

Når 480 tillidsvalgte i 3F sammen skal tale sig frem til, hvor de vigtigste forbedringer i arbejdslivet skal ske de kommende år, kommer man vidt omkring i det arbejdende Danmark:

Fra buschaufførernes mulighed for tissepause i Randers, over tjeneres udfordringer med universitetsstuderende kolleger i Odense, til byggearbejdere, der bliver underbudt af udlændinge over hele landet.

En nødvendighed, når fem faggrupper i 3F har aftalt at stå sammen alle for én til næste års overenskomstforhandlinger, OK20, i den private sektor.

Derfor havde 3F søndag inviteret til stormøde i Odense Congress Center til de indledende stræk- og bøjeøvelser til det fælles fodslag, der skal findes.

- Det her er starten på OK20, og det handler om forbundets kerneopgave: Løn- og arbejdsforhold for vores medlemmer, sagde Jan Villadsen, formand for 3F Transport, som velkomst, før de fem gruppeformænd begyndte deres oplæg om indkomne krav og fællesnævnere.

Stilladsarbejder: Vi skal have kæmpe opbakning ved forligsen

Mødet var en minutiøs gennemgang, der fik stilladsarbejder Thomas Strømholdt til at efterlyse større fokus på, hvordan man sikrer opbakningen forud for overenskomstforhandlingerne:

- Vi skal have vores forhandlere ind i forligsen med nogle kæmpe “guns” (muskler, red.) og kæmpe opbakning, sagde han til dagens første klapsalver fra salen.

Til det svarede Jan Villadsen, at det ene må gå forud for det andet: 

- Hvis vi skal have opbakning, skal det ske på et oplyst grundlag. Folk skal vide, hvorfor det er vigtigt for os, at vi står fast på dette punkt, og det er det, fordi det er vigtigt for nogle kolleger. Men det kræver, at vi taler med hinanden, påpegede Jan Villadsen. 

Til OK20 går de fem grupper til arbejdsgiverne med det udgangspunkt, at forhandlingerne er kædet sammen og dermed er afhængige af hinanden. 

LÆS MERE: 3F-formand: Sammenkædningsregler er ikke kun af det onde

Større fokus på at inddrage medlemmer

Sammenkædningen betød dog, at særligt Byggegruppen i 3F i 2017 var utilfreds med den overenskomst, der i sidste ende blev vedtaget. Det er netop det, gruppeformændene vil komme i forkøbet ved at inddrage medlemmer endnu mere:

- Vi har mødt 1.000 medlemmer ved 16 regionale møder forud for det, påpegede byggegruppens nyvalgte formand, Claus von Elling. 

LÆS MERE: Medlemmernes ønsker til OK20: Højere mindsteløn og kortere arbejdsuge

Søren Kaj Andersen fra FAOS, Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier, fremlagde sin forskning om sammenkædningsreglerne, og hvordan det stiller henholdsvis arbejdsgiverne og lønmodtagerne.

- Hvis nogen har valgt at stå alene og forhandle, så er det en klar kalkyle hos arbejdsgiverne, påpegede han.

Et mangfoldigt forbund

Frem mod begyndelsen af det nye år vil de fem grupper i samarbejde med medlemmer og afdelinger på hver sin måde forventningsafstemme de endelige krav, man vil fremsætte ved OK20.

Kort sagt: Der er stadig masser af arbejde at gøre.

Det indtryk delte Søren Møller, tillidsrepræsentant ved facility management-firmaet COOR:

- Man får et godt billede af mangfoldigheden, men det bliver jo ikke enklere af det, sagde han.