Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Endnu en fyringsrunde på den store vindmøllefabrik. Næsten hver tiende skal fyres her i landet. Endnu ikke afgjort hvor mange i produktionen.

Siemens Gamesa vil fyre næsten hver tiende medarbejder i Danmark.
FOTO: Niels Aage Skovbo/arkiv

Næsten hver tiende ansatte i vindmøllekoncernen Siemens Gamesa skal fyres i Danmark. Op mod 600 står til at miste jobbet, oplyser virksomheden mandag eftermiddag.

- Vi skal være mere effektive, og vi oplever et massivt prispres samt et fastfrosset indisk marked, siger Rasmus Windfeld, pressechef i Siemens, som begrundelse for fyringerne.

Ifølge Rasmus Windfeld er det endnu ikke besluttet, hvor mange i produktionen, der skal fyres - og hvor mange i administrative job. Forhandlingerne om dette starter op på onsdag mellem repræsentanter fra Siemens og tillidsfolk. Forhandlingerne kommer til at vare i maksimalt fire uger. Ifølge Fagbladet 3F’s oplysninger kan det endelige antal fyringer komme et stykke under 600 personer.

Den største danske afdeling ligger i Brande, hvor man blandt andet producerer naceller til offshore-møller. Fagbladet 3F erfarer, at afskedigelserne i høj grad kommer til at foregå her og i mindre omfang på vingefabrikken i Aalborg.

Flere fyringsrunder

Siemens Gamesa har allerede har fyret knap 1.200 ansatte i Danmark i år. Vingefabrikken i Engesvang er lukket, og 430 mistede jobbet. Over 700 på fabrikken i Aalborg er i flere runder blevet fyret.

I alt arbejder der 27.000 i Siemens Gamesa verden over. Af dem er der 6.600 i Danmark.

Da virksomheden præsenterede regnskab tidligere i november blev det meldt ud, at der vil blive fyret 6.000 ansatte verden over, altså næsten hver fjerde.