Gå til hovedindhold
Mattias Tesfaye (S) har bedt beskæftigelsesministeren undersøge, hvor mange arbejdsulykker udenlandske virksomheder anmelder.
FOTO: Jens Dresling/Polfoto

Der er noget galt, når udenlandske arbejdsgivere kun anmeldte 10 ulykker sidste år. Det mener Mattias Tesfaye (S), der har bedt beskæftigelsesministeren undersøge antallet af arbejdsulykker.

Nu skal det fremgå sort på hvidt, om udenlandske arbejdsgivere undlader at anmelde arbejdsulykker.

Det mener Mattias Tesfaye (S), efter Fagbladet 3F i sidste uge kunne fortælle, at udenlandske arbejdsgivere kun anmeldte 10 ulykker med udenlandske arbejdere i hele 2016. For de danske virksomheder nåede tallet af anmeldelser op på 40.660 i samme periode.

- Det bekræfter mig i, at der er noget galt, siger Mattias Tesfaye.

Derfor har han i går kontaktet beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og bedt ham komme med et overblik over, hvor stor en andel af arbejdsulykkerne udenlandske virksomheder står for.

Dansk Folkeparti bakker op

Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted mener også, det er vigtigt, at de udenlandske arbejdsgivere gås efter i sømmene.

- Vi har regler, der siger, at alle arbejdsulykker skal anmeldes, og dem skal udenlandske virksomheder også overholde, siger han.

Han er derfor enig i, at det er relevant at holde særligt øje med udenlandske virksomheder i Danmark:

- Det er fornuftigt at se, hvad der sker med de virksomheder, og hvorfor de ikke anmelder flere skader, siger han. 

Alligevel er Bent Bøgsted ikke overbevist om, at et overblik over antallet af anmeldelser for danske og udenlandske arbejdsgivere kommer til at give ny viden på området.  

- Der skal være nogen, der står frem og siger “vi har haft nogle skader, og de er ikke blevet anmeldt”. Og hvem skal sige det, hvis ikke virksomhederne gør det? spørger han.

Tesfaye: Bør komme på finanslov

Står det til Mattias Tesfaye, skal politiet, Skat og Arbejdstilsynet i fremtiden også have penge til at kontrollere udenlandske virksomheder.

- Så længe der er en åben grænse mod Østeuropa, så har vi en opgave med at få håndhævet lovgivningen over for østeuropæiske firmaer. Derfor foreslår vi at forlænge de midler, der er sat af på finansloven til en specifik indsats mod social dumping, siger han.