Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Det vakte undren, da Østjyllands Politi i første omgang ikke ville tiltale en restaurantejer i Ebeltoft for vold, efter at han gav en ansat en lussing. Men nu skal sagen alligevel i retten.

Ifølge anklageskriftet har ejeren slået tjeneren én gang i ansigtet med flad hånd, hvorefter han tog hårdt fat i hendes højre arm.
Arkiv / Jakob Dall /Ritzau/scanpix

Må man slå sine ansatte?

Det skal Retten i Randers tage stilling til 13. januar, når ejeren af restaurant Hos Molboerne i Ebeltoft er på anklagebænken, efter at han i juli gav en kvindelig tjener en lussing. 

Ifølge anklageskriftet har ejeren slået tjeneren én gang i ansigtet med flad hånd, hvorefter han tog hårdt fat i hendes højre arm. Det hårde greb efterlod blå mærker. 

LÆS MERE: Statsadvokat tiltaler restaurantejer for vold

Formand for 3F Djursland, Joan Brøgger, forventer, at den kvindelige tjener vil få medhold i sagen. Hun kalder restaurantejerens opførsel for “uacceptabel”.

- Vi forventer selvfølgelig, at hun får oprejsning. Det skal slås fast, at man har et ansvar og en forpligtelse som arbejdsgiver for at behandle sine ansatte ordentligt. Ikke kun for hendes skyld, men for alle medarbejdere i Danmark, siger Joan Brøgger og fortsætter: 

- Det skal være legalt at sige fra over for sin arbejdsgiver, for det er absolut ikke en okay opførsel.

Beslutning vakte opsigt i Folketinget 

Anklagemyndigheden i Østjyllands Politi havde ellers i første omgang valgt ikke at rejse tiltale mod restaurantejeren, med henvisning til at der “ikke var sket betydelig skade”. Dét på trods af at restaurantejeren hele tiden har erkendt sin skyld.

Den beslutning skabte stor opstand på tværs af Folketingssalen på Christiansborg. Blandt andet ville Enhedslistens beskæftigelsesordfører Christian Juhl (EL) kalde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i samråd. 

LÆS MERE: EL vil have minister til at se på lovgivningen 

Efter Fagbladet 3F’s omtale af sagen valgte Anklagemyndigheden alligevel at sende sagen videre til Statsadvokaten, som besluttede at rejse tiltale mod den 30-årige restaurantejer.

På den baggrund valgte Christian Juhl at bede beskæftigelsesministeren om at udsætte samrådet, indtil en dommer har truffet en afgørelse i sagen.

Lussingen og fastholdelsen skete 12. juli, efter at tjeneren bad ejeren af Hos Molboerne om at holde den gode tone, da han krævede, at hun skulle gøre, som han gav ordre til.

LÆS MERE: Efterlyste den gode tone: Så fik Dorte en lussing af bossen

Bagefter går hun ud på toilettet, tager billeder og tager hjem fra sin arbejdsplads. På 3F’s opfordring tager hun på skadestuen om aftenen, og ugen efter melder hun det til politiet.