Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Fra i dag er 3F'ere på to populære restauranter i Tivoli lockoutet fra deres arbejdsplads. Det skyldes uenigheder i overenskomstforhandlingerne.

3F'ere på to populære restauranter i Tivoli er lockoutet.
Arkiv/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ansatte på restauranterne Brd. Price og A Hereford Beefstouw i Tivoli i København, der er medlem er fagforbundet 3F, er fra i dag – 29. marts – udelukket fra deres arbejde.

Det oplyser 3F København i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Stjernerestauranter varsler lockout og lønnedgang

Et tidligere varsel fra de to restaurantkæder lagde op til en frigørelse fra overenskomsten mellem restauranternes brancheorganisation Horesta og 3F Privat Service, Hotel og Resturation (PSHR).

Det varsel er nu blevet til virkelighed, og parterne står i en konflikt.

Efter mange og lange forhandlinger om en ny overenskomst for de ansatte 3F’ere har de to restauranter ifølge 3F København valgt at lockoute de ansatte. 

- De er ikke opsagt, men smidt ud fra arbejdspladsen med øjeblikkelig virkning, fordi de er medlem af 3F, lyder det i en pressemeddelelse fra 3F København. 

Medarbejderne hos A Hereford Beefstouw i Tivoli, der er 3F-medlemmer, har fået besked om, at de fra i dag ikke skal møde op, og de får heller ikke løn.

- Vi ærger os over, at det ikke lykkedes at blive enige om en ny overenkomst. Måske dette kan ske engang i fremtiden, og måske den så kan omfatte størstedelen af branchen, fremfor en ganske lille del. Det er vores håb og ønske, skriver direktør Thomas Damgaard i en orientering til de ansatte.

Ufaglærte stilles dårligere

Tvisten mellem parterne går på, at restauranterne vil have en ny overenskomst, der forringer lønvilkårene for ufaglærte tjenere. 

Ifølge 3F København foreslår arbejdsgiverne en startløn på 125 kroner i timen til ufaglærte tjenere, hvilket vil svare til en lønnedgang på op til 30 procent.

Da restauranterne varslede lockouten tilbage i februar, var reaktionen fra forhandlingssekretær Peter Lykke Nielsen fra 3F PSHR både forundring og forbløffelse.

- Jeg synes, at det er et meget udansk signal fra ejernes side om et ræs mod bunden for de ansattes løn- og arbejdsvilkår, udtalte Peter Lykke Nielsen i en pressemeddelse.

Konflikten kommer på et meget ubelejligt tidspunkt, da fejringen af Tivolis 180 års fødselsdag står for døren.