Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

3F-medlemmer på kendte restauranter over hele landet er lockoutet. Strid om lønnen har fået restauranterne til at udelukke de ansatte fra deres arbejde.

Adam og James Price i Brdr. Price restauranten i Rosenborggade i København, der er en af de steder, hvor 3F-medlemmer er blevet lockoutet. Pressefoto: Jesper Rais / Brdr. Price

Bøf serveret af en overenskomstdækket tjener skal man nu se lidt længere efter.

På mere end ti restauranter rundt om i landet er medarbejdere med 3F medlemskab blevet lockoutet. 

Onsdag skrev Fagbladet 3F, at medlemmer var lockoutet fra restauranter Hereford og Brdr. Price i Tivoli.

3F og restauranterne i Damgaard og Brdr. Price-koncernen har som en del af årets overenskomstforhandlinger forsøgt at blive enige om en ny aftale.

Men en uenighed om lønsystemet har fået restauranterne til at lockoute de ansatte, der er medlem af 3F.

Det betyder at 3F-medlemmer er udelukket fra at tage på arbejde og ikke får løn, men kan få konfliktunderstøttelse.

Restauranter i Damgaard & Brdr. Price-koncernen, hvor medarbejderne er lockoutet:
-    Dragsholm Slot, Hørve i Odsherred 
-    Jørgensens Hotel Horsens
-    Brdr. Price Herning
-    Brdr. Price Tivoli / Prices Diner København
-    Brdr. Price,  Rosenborggade  København
-    A Hereford Beefstouw, København, Odense, Herning, Charlottenlund, Kolding og Skive.
-    Restaurant Bøf, København
-    Bryggeriet, Herning
-    A Winstouw, Herning
-    Niels Bugges Kro, Viborg

Vil af med overenskomst

En lockout er et redskab, som arbejdsgiveren kan bruge til at komme ud af en overenskomst.

Henvendt til gæsterne skriver Brdr. Price på sin hjemmeside:

- Forhandlingerne med 3F om fornyelse af parternes overenskomst er nu afsluttet, og det lykkedes desværre ikke at blive enige denne gang. Den helt store knast er et opgør med det nuværende lønsystem, hvor ufaglærte tjenere, som kommer ind fra gaden helt uden erfaring, har krav på samme mindsteløn som en faglært tjener med knap 4 års erhvervsuddannelse – og ovenikøbet en højere mindsteløn end vores faglærte kokke og receptionister.

Mulige forringelser for de ansatte

Under forhandlingerne med 3F har restauranterne fremlagt et lønsystem, hvor forskellen på lønnen til en faglært tjener og en ufaglært vil være på 27 kroner i timen, hvis man er på mindstelønnen.

I det foreslåede lønsystem ville nyansatte ufaglærte medarbejdere få 125 kr. i timen de første 3-12 måneder. 

Ifølge 3F København er det ikke bare på lønnen, de ansatte vil opleve forringelser, når overenskomsten ikke længere dækker dem. 
I forslaget fra arbejdsgiver er blandt andet overtidsbetaling halveret med 50 procent, det særlige tillæg forsvinder, ufaglærte miste deres fem feriefridage og tillæg for aftenarbejde i weekender og på helligdage. 

“Får ikke forringet løn”

Ifølge advokat Katia Østergaard, der er talsmand og forhandler for de omfattede restauranter, er det ikke planen, at det forslåede lønsystem skal træde i kraft.

- Det er på ingen måde udtryk for, hvordan vi fremadrettet vil drive vores forretninger. Jeg erindrer her også om, at alle medarbejdere er garanteret, at de ikke får forringet deres løn, hvilket gælder uanset om der er overenskomst eller ej.

Hun understreger, at forhandlingsudspillet er givet til forhandlingsparterne i fortrolighed og ikke tiltænkt offentligheden.

På sin hjemmeside skriver både Brdr. Price og Dragsholm Slot:

- INGEN af vores medarbejdere vil således gå ned i løn. Alle vores medarbejdere er garanteret at fortsætte med de lønninger, som de har i dag og vores forslag til en omlægning af lønsystemet i en ny overenskomst har således intet med løndumping at gøre.