Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

En større flok buschauffører satte mandag formiddag et "tissetræ" op foran Industriens Hus i København for at synliggøre deres kummerlige toiletforhold og samtidig vise deres støtte til OK-forhandlerne på transportområdet.

Selv bidende blæst og kulde kunne mandag formiddag ikke få smilene til at stivne hos en stor flok buschauffører.

De var mødt op foran Industriens Hus i København med højt humør, varm kaffe og blafrende røde faner for at vise deres støtte til overenskomstforhandlerne på transportområdet.

Kravene er klare: Chaufførerne vil af med hårde arbejdsvilkår med tidspres og dårlig tid til frokost og toiletbesøg.

For at sætte en tyk streg under de kummerlige toiletforhold, havde de medbragt et “tissetræ”, som rent faktisk er eneste mulighed for at træde af på naturens vegne for adskillige chauffører.


Vil have ordentlige forhold

- Jeg står her i dag, fordi jeg gerne vil have ordentlige toilet- og pauseforhold – arbejdsforhold i det hele taget, siger Nobina-buschauffør Kristina Schmidt, der har en solid opfordring til arbejdsgiverne ved forhandlingsbordet inde bag glasdørene i Industriens Hus om at finde løsninger.

Transportområdet dækker omkring 40.000 personer og sætter rammen på normallønsområdet, hvor hele lønnen bliver fastsat centralt. Modsat i industrien, som er minimalløn, og hvor lønnen forhandles på plads lokalt.

Alle har ret til velfærdsfaciliteter

Forhandlingene startede 14. januar med de to topforhandlere på hver side af forhandlingsbordet:  Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri og formand for 3F Transport Jan Villadsen, der er glad for, at buschaufførerne står sammen og kæmper for bedre arbejdsforhold.

- Alle har ret til velfærdsfaciliteter på deres arbejdsplads, og buschaufførerne skal naturligvis have ret til en pause midt i vagten og adgang til et toilet, siger Jan Villadsen og uddyber:

- Vi lytter til buschaufførerne, og derfor er det også en helt central del af vores overenskomstforhandlinger på transportområdet at sikre et bedre arbejdsmiljø, siger han.