Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Månedslønnen stiger med 2.400 kroner for de lavest lønnede på hotel og restaurationsområdet efter OK-forlig.

De lavestlønnede i hotel- og restauration kan se frem til omkring 2.400 kroner mere om måneden efter ny overenskomst er landet på området mandag aften.
Joachim Rode

Som et af de sidste større fagområder har hotel- og restaurationsbranchen indgået aftale om en ny overenskomst.

Efter 19 timers intense forhandlinger blev parterne fra 3F, Horesta og Dansk Erhverv enige om et forlig sent søndag nat – og mandag aften kl. 18.00 skrev parterne under på de 67 siders protokollater og indgik overenskomst for ca. 40.000 ansatte i branchen.

Dermed kan tjenere, kokke, housekeeping-ansatte, receptionister og mange andre se frem til mere i løn, højere genetillæg og en række forbedringer for weekend- og reservetjenere, samt elever og ungarbejdere.

Allerede inden forhandlingerne startede, understregede John Frederiksen, formand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration (3F PSHR), at han havde ét stort mål for årets overenskomst:

Flere kroner i lønposen. 

LÆS OGSÅ: Nu starter OK23 for hoteller og restauranter: Vi går efter løn, løn og løn

Og det er der kommet. 

- Vores medlemmer kan se frem til en markant lønstigning, som er historisk dyr for arbejdsgiverne. Det er vi glade for, for det var også tiltrængt, især efter coronakrisen og inflationen har udvandet de ansattes løn, siger John Frederiksen.

Fire procent mere i løn – og ekstra timeløn oveni

Grundlaget for aftalen står på skuldrene af det gennembrudsforlig, som industrien indgik i februar måned.

Der er tale om et toårigt forlig, hvor minimallønnen for voksne stiger med 4,50 kroner i timen 1. marts 2023 og 4,50 kroner i timen i marts 2024.

For unge under 18 år – de såkaldte medhjælpere – stiger timelønnen med 2,60 kroner af to omgange – med 5,20 kroner i alt.

Genetillæggene bliver forhøjet med 4,5 procent fra 1. marts 2023 og 3,5 procent i marts 2024.

Og for provisionsansatte tjenere forhøjes garantilønnen med 6 kroner i timen i 2023 og 5,75 kroner i timen i 2024.

- Da vi har mange medlemmer, der er på minimallønnen, vil lønstigningerne her slå fuldt igennem – og det vil forbedre mange af de lavtlønnedes månedsløn betydeligt, siger John Frederiksen.

Samtidig skal arbejdsgiverne indbetale to procent mere i pensionsbidrag, så arbejdsgiverne fremover indbetaler 10 procent, mens de ansattes bidrag sænkes til to procent.

Og så forhøjes indbetalingen på det særlige løntillæg med to procent til 8,85 procent, som skal betales af arbejdsgiveren.

I alt en lønstigning på fire procent oveni de aftalte forbedringer af timelønnen.

2.414 kroner mere om måneden til lavest lønnede

Da hotel- og restaurationsområdet består af mange forskellige faggrupper, er det svært at sætte kroner og ører på, hvor meget ekstra der kommer til at stå på den enkeltes lønseddel hver måned.

Men for de lavest lønnede på minimalløn vil de samlede forbedringer i overenskomsten slå ud som en månedlig lønstigning på mindst 2.414 kroner efter den toårige periode.

- Og dertil kommer, at vi stadig forventer, at der kommer en lønstigning ved de lokale forhandlinger. Der har vi fået en række nye værktøjer, som vi nu skal have brugt til at opnå mere i lokalforhandlingerne end vi har gjort hidtil, siger John Frederiksen.

Som noget særligt er det også lykkes at forhandle bedre vilkår til weekendansatte, som fremover er sikret et fast timetal og samtidig får samme rettigheder som de fastansatte i form af løn under sygdom, barsel, pensionsbidrag, anciennitetstillæg og lign.

- Det har længe været vores ønske at prøve at minimere antallet af tjenere, der arbejder uden faste arbejdstimer og dermed uden sikker indtjening. Med dette værktøj håber vi på, at vi kan hjælpe flere til at have et mere stabilt arbejdsliv, siger John Frederiksen.

Ud over lønkroner og bedre vilkår for weekendansatte er der flere forbedringer for de ansatte i hotel- og restaurationsbranchen i det nye forlig:

  • Forhøjet pensionsbidrag under barselsorlov
  • Elever bliver omfattet af sundhedsordning
  • To årlige uger til efteruddannelse kan automatisk videreføres i tre år
  • Styrkelse af tillidsrepræsentanternes rolle
  • Mulighed for at lave lokale kollektive lønforhandlinger
  • Bedre barselsmuligheder
  • Ordblinde- og danskundervisning for voksne