Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Hvis en dansk virksomhed ulovligt får skatterabat i Polen, skal den manglende skattebetaling gå til den danske stat - og ikke som nu til den polske. Sådan lyder nyt forslag fra socialdemokraterne i EU-Parlamentet.

Jeppe Kofod MEP (S) taler varmt for at dæmme op for skatterabatter, som EU-lande bruger til at lokke virksomheder til at udflytte arbejdspladser.

Det skal være slut med, at Polen, Tjekkiet, Litauen eller andre EU-lande kan lokke danske virksomheder til at flytte arbejdspladser ud til store skatterabatter - og samtidig score gevinsten, hvis støtten er givet ulovligt, og der alligevel skal betales fuld skat.

Sådan lyder et forslag, som er godt på vej til at blive vedtaget af EU-Parlamentet.

Det vil for eksempel betyde, at en dansk virksomhed skal betale den manglende skat i Danmark og ikke i for eksempel Polen, hvis den i strid med reglerne har flyttet job ud og har fået skatterabat.

Bag forslaget står den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet.

- Det er grotesk, at skattesnydslande bliver kontant belønnet for at bryde reglerne og stjæle arbejdspladser fra andre EU-lande. Det her skal stoppes omgående. Tager man kampen mod skattesnyd og udflytning af arbejdspladser alvorligt, bliver man nødt til at stemme for det her forslag, siger Jeppe Kofod, MEP (S).

Til november

Formelt set skal forslaget behandles i Europa-Parlamentets skatteudvalg 26. oktober. Ud over den socialdemokratiske gruppe (S&D), vil den konservative gruppe (EPP) højst sandsynlig støtte forslaget.

Dermed bakker de to største grupper i parlamentet op, og det kan blive vedtaget. Det skal så endelig vedtages af selve parlamentet, hvilket nok bliver til november.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager har tidligere strammet op på reglerne, så det nu er ulovligt at give skatterabat til udflytning af arbejdspladser i EU. Hun har dog ingen kommentar til denne sag, men henviser til skatte- og finanskommissær Pierre Moscovici, som det endnu ikke har været mulig at få en kommentar fra.

Kæmperegning til Starbucks og Fiat

I dag har konkurrencekommissær Margrethe Vestager besluttet, at Fiat and Starbucks skal betale op til 220 mio. kroner ekstra i skat, fordi de to koncerner ulovligt har modtaget skatterabat.

Efter de nuværende regler vil det være Holland og Luxembourg, der kan nyde godt af den manglende skat. Også selvom det er disse to lande, der har forbrudt sig mod EU's regler.

Bliver forslaget fra S&D vedtaget, vil pengene enten gå til det land, som produktionen er flyttet ud fra - eller til EU's fælles kasse, hvis der ikke er tale om udflytning, men "blot" skattefusk.