Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Arbejdere på B&O's tidligere fabrik skal ikke frygte samme skæbne som Martin Professional, der flytter produktionen til Ungarn. Harman vil bevare arbejdspladser i Struer, lyder meldingen.

Rygterne har svirret i et stykke tid i Struer og omegn: De nye ejere af B&O's afdeling for lydsystemer til biler ville flytte produktionen til Ungarn. Men der er ingen grund til uro: Harman vil ikke nedlægge arbejdspladserne i Struer.

- Harman har ingen planer på nuværende tidspunkt om at flytte store dele af produktionen ud af Struer. Den væsentlige del af produktionen i Struer såsom aluminium, limning, maling og støbning vil forblive der, skriver Nicole Mehr, kommunikationsdirektør i Harman, i en mail til Fagbladet 3F. 

Hun oplyser også, at en "mindre, specialiseret del af samlebåndet" enten vil blive flyttet til en eksisterende Harman-fabrik eller outsourcet.
 

Sove trygt

Dermed burde størstedelen af de 150 medarbejdere i Automotive-divisionen kunne sove trygt om natten. 

Det glæder Annelise Knudsen, faglig sekretær i 3F Holstebro: 

- Det er dejligt at høre. Jeg har ligesom mange andre fået den opfattelse, at de var på vej til Tyskland eller Ungarn. Dette her giver ro hos vores medlemmer, siger Annelise Knudsen.
 

Samle produktion

Den amerikanske koncern Harman International Industries producerer lyd og lys i stor skala og har over 14.000 ansatte i hele verden. I marts i år købte virksomheden B&O's afdeling for lydudstyr til biler, Automotive-divisionen. Dermed blev 150 medarbejdere virksomhedsoverdraget til Harman. 

Det satte straks gang i rygter om udflytning. Rygter som for alvor blev forstærket, da en anden Harman-ejet virksomhed, Martin Professional, for nylig meddelte, at de flytter hele produktionen fra Frederikshavn til Pécs i Ungarn.

Her lød meldingen, at Harman vil samle al europæisk produktion i Ungarn. Men det gælder altså - indtil videre - ikke for fabrikken i Struer.