Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Man kan få utroligt gode maskiner til småpenge. Man skal bare se sig for. Her er månedens bedste.

Både Apple og Asus har spændende tablets på programmet. Her er det apparatet med øgenavnet Asus Even More Air på 18.4".

Bedste superbillige bærbare

Vi springer lige ud i det og anbefaler Toshiba Satellite Pro C50 til 2.199 kroner. Den er fin til e-mail, Facebook og let billedbehandling. Den kan sluttes til stue-tv'et med et HDMI-kabel og afspille HD-video uden problemer.

Den er rost i lidt flere detaljer i Kan man købe en brugt bærbar?

Bedste billige bærbare

I 3.000-kroners-klassen kan man få fire udmærkede bærbare fra Toshiba og Lenovo.

Nogle vil vægte evnen til at spille (i lav opløsning) højt og vælge dem med HD4000-grafikprocessorer.

Andre vil vægte batterilevetid højt og vælge modellerne med ekstra lang batterilevetid og lidt svagere processorer.

Alle maskinerne er dog mærkbart hurtigere end den superbillige, og har man de ekstra 600-800 kroner, bør man klart købe en af de fire halvstærke.

Bedste billige studiebærbare

Alle de billige bærbare er 15.6" store. Det er lige i overkanten, hvis man skal have den med i skole hver dag. Den er lidt stor, tung, strømslugende og passer ikke rigtigt ned i mindre rygsække.

I afdelingen for billige, købeværdige studiebærbare finder vi Asus, Toshiba og Lenovo.

Asus Vivibook S200E er på kun 11.6 tommer og derfor kun til folk med små, velfungerende hænder og øjne.

De resterende er på 13.3" og er bestykket med ganske udmærkede processorer. Igen - skal man spille en lille smule 3D-spil, skal man gå efter HD4000 grafikprocessoren.

Har man 4.500-5.000 kroner til en studiebærbar, begynder man at kunne få de hurtige hybriddiske (Lenovo U310 og U410). U410 har endda 1 TB harddisk og 10-punkts multitouch skærm. U310 til 3.600 kroner er et superkøb.

Bedste til videoredigering

Hvis man skal redigere video, er det rart med en meget stærk processor, og her er det Toshiba Satellite L855 og Lenovo G780, der giver mest for pengene.

De har begge masser af processorstyrke, harddiskplads og hukommelse. Lenovoen har en lidt større skærm og er lidt bedre til at spille.

Jeg holder dog på, at man skal videoredigere på en stor, ekstern skærm (24" koster kun 1.000 kroner) og så vælge en bærbar, der er så lille, at man kan tage den med sig.

Bedste bærbare til spillerne

Spillebærbare er uhyggeligt dyre. Betaler man i underkanten af 9.000 kroner (!), får man 2103 G3D marks, godt nok til de fleste spil i 1920*1080 - dog ikke Far Cry 3 og Crysis 3.

Man kan også spille nogenlunde i 5.000 kroners-klassen, hvor grafikchippen hedder 7670M eller 640M. Der er både store og små maskiner, og Sony udmærker sig som altid ved at have en lille og elegant spillemaskine. Man får en fin spilleoplevelse i 1280*720 eller deromkring, og 5.000 kroner er ved den søde grød en hele del mindre end 9.000 kroner.

En speciel bærbar

Toshiba Satellite U840W er en biografbærbar. Skærmen er ikke de normale 16:9, men 21:9.

Derudover har den en forholdsvis stærk i5-processor, hybriddisk, god batterilevetid og HD4000-grafik.

Til 4.000 kroner er den 2.000 kroner billigere, end den plejer at være og en overvejelse værd. Den fylder ikke mere end en almindelig 15.6"-bærbar.

Bedste tablet til prisen

I dag kommer den ny Ipad Air på gaden, og det er den stærkeste og fineste iPad nogensinde. Den er hurtigere, lettere, flottere og... stadig forskrækkelig dyr.

Den 9.7" store 5. generations-iPad koster 3.700 kroner med sølle 16 GB i bugen. Derefter bliver det værre. Skal man have 16 GB ekstra (gadepris: langt under 78 kroner), stiger prisen med 700 til 4.400 kroner.

De gamle iPads er så blevet lidt billigere. 4. generation med højopløst skærm er landet på omkring 3.500, og den tudsegamle iPad 2 er kommet ned på 2.700 kroner. Det er sandt nok. Apple's dimser er vildt dyre.

Så hvad skal man købe i stedet?

Jeg er ikke så glad for 10" tablets. De fylder for meget. Men er man til dens slags, er der følgende gode køb:

Man kan selvfølgelig også gå efter total blære- og lammelseseffekt og købe en 18.4" super-tablet til 4.200 kroner. Man kommer nok ikke til at have den med på farten, men så har man da lidt at chokere gæsterne med. Måske er den også god som legetøj til børn eller som sofabiograf.

Links

Hardwaresiden. Det er her, man får overblik.

Køb aldrig på afbetaling.
Du kommer i sidste ende til at betale 400 kroner pr. måned for den
samme bærbare, som jeg køber kontant til 200 kroner pr. måned.

Sådan køber du den bedste bærbare og Sådan tjekker du styrken på din kommende bærbare. Snyd ikke dig selv med en svag tilbudsbærbar.

Køb de bedste tv'er, skærme og projektorer. Størst er bedst. Smart er ligegyldigt.

Fornøjelse med en surround-forstærker. Selv under pres.

Find det bedste kamera. Eller behold dit gamle, og lær at bruge det bedre.

Find de gratis glæder.
Ikke alting her i verden drejer sig om hardware. Selvfølgelig skal man
ikke købe dumt, men nytten og fornøjelsen af de smarte dimser hænger
ikke udelukkende sammen med processorstyrke.