Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

 • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
 • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
 • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
 • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
 • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
 • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
 • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Cyber Monday er onlinebutikkernes svar på varehusenes Black Friday. En dag med gode digitale tilbud, men med lille risiko for at komme i fysisk kamp om varerne. Lad os se på det.

I Danmark helligholder foto.com Cyber Monday.

For mange år siden indstiftede amerikanske varehuse en ny salgshelligdag, Black Friday. Den kom til Danmark for cirka 2 år siden og resulterede i lidt presse, lidt mersalg og et par glade forbrugsoplevelser i fredags. Priserne var lave, men ikke super-rystende-mega-lave, sagde vores kig på Black Friday.

For ni år siden kom Cyber Monday så til. Det er cirka det samme: en dag med ekstra gode tilbud. Bare i onlinebutikkerne. Den helligholdes også i Danmark, og det er i dag!

Hvad er så på tilbud?

Cirka det samme som til hverdag. Der er lidt flere gode tilbud og en hel del flere vildledende førpriser. Ligesom vi så det på Black Friday for tre dage siden.

Foto.com er et godt eksempel.

Spar 80% på 50%-måden

Normalt tager foto.com 157 kroner for en 20-sider fotobog. Men i anledning af Cyber Monday koster sådan en svend kun 31,40 kroner. Supertilbud!

Med små, udviskede bogstaver fortæller foto.com dog at forsendelsen samtidig er steget fra 0 kroner til 49 kroner. Det giver en bogpris på cirka 80 kroner. En besparelse på 50%.

Altså følger Cyber Monday mønstret fra Black Friday, Butikkens fødselsdagsfest, juletilbudene, januar-udsalget og så videre. Det er sjældent helt så billigt som de store bogstaver skal forlede en til at tro.

Man kan også være nogenlunde sikker på, at der i købsprocessen nok skal komme utallige tilkøbsmuligheder (lakeret omslag, hurtig forsendelse, ekstra kopier), der kan puste prisen yderligere op.

Men alt i alt ligner det et godt tilbud. Ikke 80%, men 50% er giver dog lidt ekstra grund til overvejelse.

Steam, Amazon, Netflix, Viaplay, Deezer

Steam sælger spil og har skiftende tilbud hele året.

Der er dog nogle ganske fine tilbud lige nu. Far Cry 3, Dishonored og Saints Row 4 er alle fornøjelige volds- og balladespil for voksne, og der er vitterlig mindst 20 timers underholdning i hvert af 40-kroners spillene.

Amazon kan også være med på 40 kroners-tilbud og sælger en del udmærkede digitale albums og digitale bøger til den pris.

Bemærk: musikken er ikke snyd. Man kan beholde den og bruge den til evig tid og afspille den på 100 apparater samtidig, hvis man vil. Det er mp3 og dermed universelt brugbart. Kvaliteten er 256 kbit/s - der hvor få mennesker kan høre forskel på komprimeret og ikke komprimeret musik.

Bøgerne er lidt mere snyd. Det er Kindle-bøger, så de kommer ikke til at virke uendeligt. Medmindre man kæmper meget hårdt for det.

Viaplay, en rigtig god tv-tjeneste, har heldigvis et rigtig godt tilbud. Abonnér på dem i tre måneder, og du får nærmest en Viaplay-kapabel Chromecast gratis. Chromecast er en snedig lille tv-fims, der passer ind i ethvert tv. Viaplay+Chromecast er et fund til 270 kroner.

Deezer, en udmærket musiktjeneste, har et nogenlunde lignende tilbud. Køb et års musiktjeneste, og få så en Sonos-dims til halv pris. Sonos-dimser er forstærkere (nogle gange med indbyggede højttalere), der leverer trådløs lyd til alle rum i en bolig. Sonos er dog ikke det billigste system i byen.

Det er Black Friday og Cyber Monday i de fleste uger

Alt i alt helligholder de danske butikker ikke Cyber Monday i samme grad som Black Friday.

Fona er et godt eksempel: et tilbud på en iPad-minpakke, og så er det det.

På den anden side gør det ikke så meget, for hver dag, hver uge og hver måned er tilbudsmåned, når det drejer sig om it-grej.

Se bare:

Bedste, billige tv

40" tv: 1.999 kroner.

50" tv: 2.999 kroner.

Og så er der næsten ikke mere at sige.

Jeg ville vælge 50" tv'et fra Panasonic. Det har et IPS-panel, der som regel giver lidt bedre billedkvalitet. Og så kan folk godt lide det.

Bedste billige tablet'er

Vi vil have:

 • 7": gode til ture og ferier, gode som fjernbetjeninger, gode til spil, næsten ok til avis- og boglæsning.
 • 10": bedre til læsning og visse spil.
 • Stærke processorer: langsomme tablets er en pine.

Det er en fornøjelse at bruge en 7" tablet som fjernbetjening. 10" ligger ikke nær så let i hånden eller jakkelommen. De små tablet'er er også nogenlunde at læse elektroniske bøger med.

Disse er værd at overveje:

 1. 7" Acer Iconia One til 771 kroner. Stærk, moderne, billig.
 2. 7" Asus Memopad  til 999 kroner. Stærk, moderne.
 3. 10" Asus Memopad 1.568 kroner. Stor. Og sjovest, når den koster 999 kroner.

7" Acer Iconia One til 771 kroner er et godt køb. Den er stærk, hurtig og transportabel.

Bedste, billige spille-bærbare

I afdelingen for de billigere og næsten spilleegnede bærbare hedder kongen stadig Asus F550. Siden sidste måned har den haft den godhed at falde 500 kroner og kan nu fås til 5.725 kroner. Den kan levere et hæderligt antal billeder pr. sekund i de nyeste spil (på rimelig opløsning) og giver mere for pengene end konkurrenterne.

 1. Asus F550 til 5.725 kroner4,5 kpp, 8 Gb ram, 1000 Gb harddisk, 2Gb GTX 850M grafik. Full HD-skærm.
 2. Acer V7 til 5.555 kroner. 3,4 kpp, 8 Gb ram, 500 Gb harddisk, 4 Gb GTX 850 grafik. 2,2 kg.

Asus F550 kan med sit 850M-grafikkort spille alle spil i 1366*768 og en hel del i 1920*1080. Acer kan næsten det samme. Den er bare lidt lettere. Og har svagere processor og dårligere skærmopløsning. Jeg ville købe Asus.

Der er meget mere om de spille-bærbare i Køb en sej spille-bærbar til halv pris og Men kan den spille Minecraft?

Bedste billige bærbare til videoredigering

Stærk processor, hurtig harddisk, stor harddisk, masser af ram. Lenovo har et par svar:

 1. Lenovo Z710 til 6.295 kroner7,8 kpp, 8 Gb ram, 1000 Gb hybriddisk. Full HD-skærm og ok spilleevner.
 2. Lenovo G710 til 5.299 kroner7,5 kpp, 8 Gb ram, 1000 Gb harddisk.

Z710 er dyrere end G710, men også noget bedre bestykket. Især den hurtigere harddisk vil være dejlig, når der skal redigeres video.

Som vi kan se af Sådan finder du en stærk bærbar, er stærkere maskiner væsentligt dyrere.

Stærke bærbare bliver varme og larmer, når de nedkøles.

Staldtip: køb en 27"-skærm/40" tv, eller sæt den til tv-apparatet i stuen, når du redigerer video.

Det er væsentligt bedre at arbejde på en stor skærm end en på lille.

Links

Om fredagens tilbud. Du skulle nok have købt en Chromebook.

Den nøjsomme og intelligente køber nødigt nyt it-udstyr. Lad de usikre om at betale.

Hardwaresiden. Det er her, man får overblik. Og også et af de steder, man kan tjekke...

Processorstyrke. Se, om den bærbare kan noget. Sådan finder du en stærk bærbar forklarer videre om emnet. Køb en sej spille-bærbar til halv pris er særligt henvendt til spillerne.

Skal den bærbare have touch-skærm? Kun hvis du skal spille.

Den bedste studiebærbare 2014. Et øjebliksbillede med mange fine tips.

ChromebookChromebox og dukaBOX. Billige computere til folket. Men med en del begrænsninger.

Bruger den strøm? Ja, alt udstyret bruger strøm. Men du kan lære at spare.

Kan det vise Netflix? Ja, det meste af udstyret kan vise Netflix.

Sådan køber du den bedste bærbare. Snyd ikke dig selv med en svag tilbudsbærbar.

Få lavere priser i online-butikkerne med to simple tricks. Overgå prisrobotterne og cookie-læserne i snuhed.

Hvad er den bedste lyd? Den bedste lyd er klar og naturtro. Et lydanlæg, der gengiver lyd, som den lyder i virkeligheden, er et godt anlæg.

Hvad er det bedste billede? Det bedste billede er flimmerfrit, skarpt, farvemættet, lysstærkt, hurtigt opdateret. I et ord: naturtro. TV-apparater er historisk billige. Men vent stadig lidt med UHD fortæller videre om 2.000 kroners tv-apparater.

Få halveret dine tv-udgifter. Det er muligt.

Juleræs 2013: Find den bedste lyd (Hovedtelefoner! Forstærkere! Højtalere!). Lyd kan fås i små injektionssprøjter og i kæmpestore, buldrende kasser. Noget lyder fortryllende. Men her kan man ikke bare regne med, at nyt er bedst.

Juleræs 2013: Find det bedste billede (Tv! Skærm! Projektor!). Tv'er er billige, skærme er spændende, og projektorer fortsætter bare med at være dyre og besværlige. Her er de gode tilbud.

Juleræs 2013: Køb den rigtige tablet og mobil. Man kan få aldeles fremragende tabletter og mobiler til 1.000 kroner. De bliver bestemt ikke dobbelt så gode af at koste det dobbelte.

Køb aldrig på afbetaling. Du kommer i sidste ende til at betale 400 kroner pr. måned for den samme bærbare, som jeg køber kontant til 200 kroner pr. måned. 

Køb de bedste tv'er, skærme og projektorer. Størst er bedst. Smart er ligegyldigt. Chromecast er måske løsningen.

Fornøjelse med en surround-forstærker. Selv under pres.

Tablets kan ikke så meget som en bærbar. Sådan er det bare.

Find det bedste kamera. Eller behold dit gamle, og lær at bruge det bedre.

Find de gratis glæder. Ikke alting her i verden drejer sig om hardware. Selvfølgelig skal man ikke købe dumt, men nytten og fornøjelsen af de smarte dimser hænger ikke udelukkende sammen med processorstyrke.