Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Uhumsk villa i Helsingør husede adskillige rumænere, der gjorde rent for Forenede Service eller en underleverandør til rengøringsgiganten.

44-årige Traian Butuc boede i ulækkert hus på Montebello Allé 35 i Helsingør - mens han i 2010 havde kontrakt med Forenede Service. Rumæneren gjorde ifølge kontrakten rent på Holmegårdsskolen og Egedalsskolen i Kokkedal.

Det var ikke kun familien Stoica og et par andre rumænske rengøringsfolk, som boede i huset på Montebello Allé 35 i Helsingør. Adskillige andre rumænere, der gjorde rent for den danske rengøringsgigant via underleverandører, har også levet i huset - som ifølge politiet ikke var egnet til beboelse. Huset var ”præget” af rottelort samt en kraftig stank af madrester og menneskelig afføring, viser politiets rapport fra juni 2011, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

44-årige Traian Butuc boede på adressen Montebello Allé 35 - mens han i 2010 var direkte ansat af Forenede Service. På rumænerens kontrakt med rengøringskæmpen står der, at han skulle gøre rent på Holmegårdsskolen og Egedalsskolen i Kokkedal. Traian Butuc oplyser, at han sammen med sin hustru og deres to sønner boede sammen med flere andre på stueetagen i huset i Helsingør, der delvist er ejet af Forende Services underleverandør Jimmy Nika og hans bror David Nika.

- Vi var 10 personer, og der var kun et toilet. Det var en katastrofe, siger Traian Butuc og fremviser sin jakke med Forenede Services logo.

Kælder brugt i 2010

Allerede i januar 2010 blev huset på Montebello Allé 35 benyttet af rumænske rengøringsfolk. Det fortæller 38-årige Claudia Ambrus og 30-årige Cristian Stoica, der levede i husets kælder. Parret blev hentet til Danmark af familien Nika for også at gøre rent på offentlige skoler.

- Vi sov på gulvet. Vi havde ikke senge, siger Cristian Stoica.

I februar 2011 tog 23-årige Vasile Müller sammen med et andet hold på i alt fem rumænere til Danmark for at arbejde for Jimmy Nika. Alle fem rengøringsfolk blev ligeledes indkvarteret på Montebello Allé 35, fortæller Vasile Müller.

- Vi boede fem personer i ét rum. I kælderen. Vi boede nedenunder, fordi de ikke ville lade os gå ovenpå. Det var så koldt, at vi var nødt til at sove med fem-seks stykker tøj på og med vores sko på, siger han.

Ejer: Ingen skal skide på mit gulv

Jimmy Nika afviser, at boligforholdene på Montebello Allé 35 har været så slemme som beskrevet i politiets rapport.

- Det kan godt være, at der er lidt rottelort et eller andet sted, siger han, men afviser, at der også har været menneskelig afføring.

- Det er et hus til 3,2 millioner kroner, som er under renovering. Jeg vil ikke have, at der er nogen, der skider på mit gulv, siger Jimmy Nika.

Koncernchef for Forenede Peer C. Krogh ønsker ikke at forholde sig til sager med folk, som ikke længere er ansat. Han vil derfor ikke kommentere på, at Traian Butuc boede i den uhumske villa på Montebello Allé 35, mens rumæneren var ansat hos Forenede Service. Til sagen om familien Stoica siger Peer C. Krogh:

- Forenede har ikke noget som helst at gøre med de rumæneres boligforhold eller med nogen andre, som har boet i en kælder.

 
Se videoindslag her.