Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Nye tal viser, at 10 procent flere unge får praktikplads. Bygge- og anlægsområdet ligger igen i top, men over 7.000 unge står stadig uden praktikplads.

2.410 flere unge er i gang med en erhvervsuddannelse i forhold til samme tidspunkt i 2004. Det svarer til en stigning på 10 procent. Igen er bygge-anlægsområdet suveræn højdespringer med en stigning på 25 procent.

Det går fortsat fremad med antallet af praktikpladser, viser Undervisningsministeriets nyeste tal fra 1. november. 2.410 flere unge er i gang med en erhvervsuddannelse i forhold til samme tidspunkt i 2004. Det svarer til en stigning på 10 procent. Igen er bygge-anlægsområdet suveræn højdespringer med en stigning på 25 procent.

Flemming Jensen, uddannelseskonsulent i 3F, tilskriver fremgangen regeringens præmieringsordning for arbejdsgivere, der opretter praktikpladser, organisationernes målrettede indsats og god beskæftigelse.

Stadig unge i klemme

De nye tal afslører også et pænt dyk i antallet af unge, der er i gang med skolepraktik. Faldet er på 31 procent. Fra 7.025 til 4.819.

Antallet af praktikpladssøgende er også faldet. Fra 10.359 til 7.320 - svarende til 29 procent.

Tallene er flotte, men der er ikke udelukkende grund til at klappe i hænderne, pointerer Flemming Jensen.

- Det er meget positivt, at praktikpladssituationen er i bedring. Men der er stadigvæk mange unge, der kommer i klemme, fordi skolepraktikken er kraftigt beskåret. Der er stadig over 7.000, der mangler en praktikplads, understreger han.