Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Efter en del polemik omkring lovforslaget om øget brugerbetaling på voksenundervisning, har undervisningsminister Ulla Tørnæs nu givet signal om, at hun ophæver brugerbetaling på visse fag. Det drejer sig om dansk, matematik og engelsk på 9.-10. klasses niveau. Dermed hævder Tørnæs, at hun har lyttet til de cirka 60.000 aktionerende VUC-kursister, som har protesteret mod planerne om højere brugerbetaling. Men hun har ikke lyttet godt nok. Nærmere lagt et røgslør ud.

Undervisningsministeren imødekommer kun en meget lille del af kursisterne ved at friholde disse få fag på AVU. Det er visionsløst og uden sammenhæng med regeringens erklærede uddannelsespolitik om, at så mange som muligt skal have en kompetencegivende uddannelse og en plads på arbejdsmarkedet. Hf for voksne og 9.-10. klasse er netop manges mulighed for at få en uddannelse. Ligeledes kan Danmark aldrig blive verdens førende it-nation, hvis edb opfattes som et luksusfag og ikke et kernefag.

Klik ind på kampagne-sitet: www.brugerbetaling.dk, og sig nej til brugerbetaling. Dit nej vil blive registreret. Sitet er oprettet som et element i en storstilet kampagne mod lovforslaget, som fem faglige organisationer - eller 400.000 medlemmer - står bag. Når kampagnen slutter, vil alle nej-stemmer blive optalt og overrakt til undervisningsministeren.

Stem nu - før det er for sent!

Gorm Leschly

Silkeborg