Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

At have et fysisk krævende arbejde kræver også, at man er i god form. Se hvordan du holder dig i form til arbejdet.

Et fysisk hårdt arbejde kræver også, at man holder sig i form.

Man skulle tro, at det var løgn. Har du et fysisk hårdt arbejde, skal du dyrke mere motion end folk med stillesiddende arbejde.

Forsker i arbejdsmiljø, Andreas Holtermann, giver her fire råd til, hvilken motion du skal lave, for at det gavner dig på jobbet.

4 råd til motion der gavner dig på jobbet

1. Tilpas træningen til dit arbejde

Hvis ens arbejde kræver et højt konditionsniveau, kan man målrette træningen ved intervaltræning, hvor pulsen kommer op.

- Hvis man har den kombination af at have høje fysiske krav på sit arbejde, og at man har et lavt kondital, så er der forhøjet risiko for at få hjerte-kar-sygdomme, siger Andreas Holtermann.

2. Vær aktiv fra morgenstunden

Efter en lang arbejdsdag hvor man har løftet, trukket og gået hele dagen, er det ikke alle, der orker at fortsætte i samme trædemølle.

- Få motionen overstået om morgenen. Tag cyklen på job eller skab en ny morgenrutine hvor alle på jobbet mødes og træner.

3. Intensiv træning

Hvis tiden er knap, så sørg for at yde maximalt, i den tid du har. Men det er vigtigt ikke at lave det samme, som man gør på jobbet, fordi man kan overbelaste og derved blive nedslidt, forklarer Andreas Holtermann.

4. Spil fodbold sammen

Sørg for, at motionen bliver en del af arbejdspladsen, så alle kan og vil deltage. Snup eksempelvis en fodboldkamp.

- Det er vigtigt, at alle på arbejdspladsen støtter op om de fysiske sociale aktiviteter, især at ledelsen bakker op om initiativet, siger Andreas Holtermann.