Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Dansk Folkeparti spænder ben for lovforslaget om lempet arbejdsgiveransvar ved at kræve garanti for, at lønmodtagere ikke kommer i klemme.

Dansk Folkeparti kræver nu garanti for, at lønmodtagerne ikke kommer i klemme og har forlangt en grundig juridisk vurdering af regeringens lovforslag om arbejdsgiverens objektive ansvar ved overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Oprindeligt var der lagt op til, at regeringens forslag om lempet arbejdsgiveransvar (såkaldt objektivt ansvar) ved arbejdsmiljøovertrædelser, skulle være vedtaget og træde i kraft første januar 2006.

Nu når forslaget ikke en gang at blive vedtaget før årsskiftet. Efter et møde i arbejdsmarkedsudvalget, har Dansk Folkeparti, som er regeringens eneste støtte bag forslaget, krævet en grundig juridisk vurdering af lovforslagets konsekvenser.

- Før vi kan sige ja, vil vi have en juridisk vurdering og en garanti for, at vi ikke kommer i en situation, hvor lønmodtagere bagefter kommer i klemme, siger arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti Bent Bøgsted.

Jeg har ikke travlt

Kravet om en time out er kommet efter, at en række delegationer har udtrykt deres bekymring for, at forsikringsselskaberne vil bruge lovændringen, så de undgår, at skulle betale erstatninger.

- Det har vi endnu ikke fået et klart svar på. Derfor skal vi have denne juridiske vurdering, så vi ikke bliver fanget i en fælde, siger Bent Bøgsted, der medgiver, at det har skabt en vis ophidselse hos nogle, at forslaget er udskudt på ubestemt tid og endnu ikke er nået længere end førstebehandlingen.

- Det kan jeg ikke tage mig af. Jeg har tid til at vente. Om det kommer op i januar, februar eller senere, er ligegyldigt. Nu skal forslaget først træde i kraft januar 2007, så der er masser af tid til at få det vurderet ordentligt.

Og på spørgsmålet om, hvad der sker, hvis den juridiske vurdering viser, at lovændringen vil skade lønmodtagerne, siger Bent Bøgsted:

- Så har vi en helt ny situation. Så er det ikke som ministeren har lovet, nemlig at forslaget forsikringsmæssigt ikke får nogle konsekvenser.

Klog beslutning

I landets største fagforbund 3F kalder lederen af det social- og miljøpolitiske sekretariat, Palle Larsen, beslutningen om den juridiske vurdering for klog. Og han roser alle de delegationer fra ikke mindst 3F, der har rejst bekymringerne under deres foretræde for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.

- Lad os få alle kortene på bordet. Det her lovforslag kan risikere at få meget vidtgående konsekvenser, så det er vigtigt at vende hver en juridisk sten på vejen. Forsikringsselskaberne har nu en gang sat sig selv i verden for at tjene penge. Og bringer det her lovforslag vores medlemmer i klemme, så har de og vi andre krav på at få det at vide.