Gå til hovedindhold

NYHEDER

grundfos_tvunget_til_at_genansaette_truckfoerer

Fyret efter 30 år: Grundfos tvunget til at genansætte Alex

Alex Nielsen Karlsbak havde et par mindre uheld med sin truck. Det fik Grundfos til at fyre ham efter mere end 30 års tjeneste. Men det var en overreaktion, har Afskedigelsesnævnet afgjort. Og nu er Alex tilbage på job.

Fra Atlanta til Manila: Sag om filippinske chauffører går verden rundt

Historien om de underbetalte filippinske chauffører fra slumlejren i Padborg har fundet vej til nyhedsoverskrifterne på flere kontinenter. "Uacceptable forhold" skriver CNN blandt andet.

Pensionskasse går nye veje: Ingen lærlinge – ingen aftale

Hvis et firma vil bygge med penge fra PensionDanmark, skal de tage lærlinge, ellers er der ingen aftale. Pensionskassen opfordrer andre bygherrer til at lade sig inspirere.

Industriens Pension har i periode rådgivet ældre til ikke at tage pensionen ud på én gang på grund af den høje afgift, men nu kan der igen gives los.

DF sår tvivl om pensionsaftale

Dansk Folkeparti overvejer at stemme imod en højere pensionsalder. Per Christensen, der er formand for 3F, mener, at forudsætninger for velfærdsforliget er skredet.

Eksperter: Svært at løfte sager om menneskehandel i Danmark

Det kan blive vanskeligt at retsforfølge dansk vognmandsfirma, der er mistænkt for menneskehandel med 26 filippinske chauffører. Der er aldrig faldet dom i sager om menneskehandel til tvangsarbejde i Danmark.

Slumlejr: Aabenraa Kommune melder Kurt Beier Transport til politiet

Det omstridte vognmandsfirma Kurt Beier Transport A/S vil blive meldt til politiet for firmaets slumlejr i Padborg for udenlandske chauffører. Det oplyser Aabenraa Kommune.

kvindernes_sidste_arbejdsdag

Ligeløn: 'Kvindernes Sidste Arbejdsdag' er en selvfølge på gaden

Mandag 12. november markeres skævfordelingen af løn mellem kønnene i Danmark med mærkedagen 'Kvindernes Sidste Arbejdsdag'. Og det er på sin plads, mener de kvinder, Fagbladet 3F har snakket med.

Transportgigant: Vi kendte ikke til uacceptable forhold i Tyskland

NTG afviser at have kendt til filippineres forhold på selskabets område i Tyskland. Det holder ikke, mener chauffører og fagforening, der vil stille selskabet til ansvar.

Nye tal: Staten scorer 631 millioner på social dumping-kontrol

Den danske statskasse bliver ved med at hive store millionbeløb ind fra skattekontrol af udenlandske arbejdere og firmaer i Danmark. Om 14 måneder løber midlerne til kontrollerne ud.

Kommunal vrede over besparelser på ledige

Et flertal af de største kommuner må spare på opkvalificering af arbejdsløse som følge af regeringens erhvervspakke. Det møder kritik fra Kommunernes Landsforening og 3F.