Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Mere svin og mindre administration. Det er indholdet i ny to-årig erhvervsuddannelse med lærlingekontrakt, der starter til efteråret.

En helt ny uddannelse som svineavler vil se dagens lys i 2005.

En helt ny uddannelse som svineavler vil se dagens lys i 2005. Der er tale om en erhvervsuddannelse med lærlingekontrakt, men med et kortere forløb end den brede landbrugsuddannelse.

- Ved at fjerne de overflødige elementer fra landbrugsuddannelsen, bliver der plads til at give de unge en kort uddannelse. Men samtidig bliver der tilføjet bedre kvalifikationer, når vi kan koncentrere os om svineavl, siger Karl Mikkelsen, der er forhandlingssekretær i 3F's Grønne Gruppe og formand for Jordbrugets Uddannelsesudvalg.

Farvel til Morten Korch

Uddannelsen bliver på 24 måneder, og Det faglige Uddannelsesudvalg for Jordbrug satser på, at bekendtgørelsen er klar inden sommerferien. Målet er, at den kan nå blive godkendt af undervisningsministeren og REU (Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser) med start til efteråret.

- Vi må erkende, at svinebranchen har overhalet Morten Korch, og i dag er en højteknologisk produktion, som stiller store krav til effektivitet, fødevaresikkerhed og rentabilitet. Det er kun de færreste, der ender som selvstændige. Derfor har vi brug for velkvalificerede medarbejdere, der ved mere om svin end om administration af promillefonde, siger Karl Mikkelsen.

Han oplyser i øvrigt, at hvis man tager den nye uddannelse, optjener man også merit, så det bliver muligt at fortsætte som jordbrugsassistent eller faglært landmand.