Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Gartneriet Nymarken ved Århus skal betale 130.000 kroner til to tidligere ansatte, som blev fyret efter en lovlig konflikt. Det har Afskedigelsesnævnet afgjort.

3F har fået en fyringsgodtgørelse på i alt 130.000 kroner til Kaj Jensen (tv) og Ejgil Pedersen. Lone Kroghs sag er endnu ikke afgjort i Afskedigelsesnævnet.

To gartnere skal have en godtgørelse på i alt 130.000 kroner fra deres tidligere arbejdsgiver, Gartneriet Nymarken. Det skyldes, at de fik en fyreseddel efter en lovlig konflikt mod deres arbejdsgiver, som har et gartneri uden for Århus.

Fyringerne fik 3F til at rejse sager for de to medlemmer ved Afskedigelsesnævnet. Og torsdag afgjorde nævnet, at de to gartnere skal have godtgørelse. Den ene er blevet tilkendt 100.000 kroner, mens den anden har krav på 30.000 kroner. Beløbene er fastsat efter, hvor lang tid 3F'erne var ansat hos Gartneriet Nymarken.

- Det er nu igen blevet slået fast, at arbejdsgivere ikke slipper godt fra at forfølge 3F'ere. Jeg er tilfreds med, at vores to medlemmer nu får et retfærdigt økonomisk plaster på såret for en fuldstændig urimelig behandling, siger Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F.

200.000 kroner i bod

Gartneriet Nymarken har årligt produceret 2,5 millioner agurker. Gartneriet har brugt udenlandske vikarer, der ifølge 3F tjente omkring 60 kroner i timen.

Det fik sidste år 3F til at iværksætte en konflikt og blokade mod virksomhedens daværende samarbejdspartner, vikarbureauet Baltic Workforce. Efter få timers faglig kamp opgav gartneriet samarbejdet med vikarbureauet. Men imod kutyme ville virksomheden ikke ansatte gartnerne på ny. I stedet fastansatte gartneriet to vikarer fra Baltic Workforce.

3F rejste en faglig sag. Og Arbejdsretten idømte i sidste uge Gartneriet Nymarken en bod på 50.000 kroner i sagen. Samtidig blev Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere - som rådgav gartneriet - idømt en bod på 150.000 kroner for medansvar.

Gartner venter på afgørelse

3F har også rejst en sag for en kvindelig gartner, der ligeledes blev fyret hos Gartneriet Nymarken efter den lovlige konflikt. Hendes sag er endnu ikke blevet behandlet i Afskedigelsesnævnet. Men formanden for Den Grønne Gruppe i 3F forventer, at hun også en klækkelig godtgørelse.

- Jeg er tilfreds med sagernes klokkeklare afgørelser. De viser, at arbejdsgivere ikke kan behandle ansatte dårligt under dække af, at en virksomhed er presset på økonomien, siger Arne Grevsen.

Nyhedsbrevet 3F har torsdag forgæves forsøgt at få en kommentar fra ejeren af Gartneriet Nymarken, Lars Kolling.