Gå til hovedindhold

NYHEDER

3F anker byretsdom på vegne af 3F'er John Steffensen. 3F vurderer, at dommen har vidtrækkende og alvorlige konsekvenser for mange medlemmer og borgere.

Kommune tog Johns sygedagpenge: Nu skal bizar sag afgøres i landsretten

Flexjobber John Steffensen er blevet opkrævet for gæld, som Kolding Kommune mener, han skylder i for meget udbetalte sygedagpenge. Samtidig nægter kommunen at efterbetale sygedagpenge, som den ulovligt har taget fra ham. Sagen afgøres nu i retten.

Italienske firmaer i Storstrømsbyggeri tiltalt for korruption

To af de tre firmaer, der har vundet kontrakten på at bygge Storstrømsbroen, er nu reelt tiltalt for korruption i en gigantsag fra Venedig. Bliver de dømt, kan de ikke bygge i Danmark igen, siger ekspert.

Industriens Pension skruer på forsikringen: Det betyder ændringerne for dig

Et ”massivt ønske fra medlemmerne” får pensionsselskab til at ændre forsikringsreglerne. Fremover får familien hele din pensionsopsparing, hvis du pludselig farer til himmels.

her_er_legos_fabrik_i_ungarn

Job er forsvundet: LEGO vil hellere lege med ungarerne

For 15 år siden var der næsten 1.200 i produktionen på LEGO’s fabrik i Billund. I dag er der under 700 tilbage. Den danske legetøjsgigant har flyttet jobfesten til Ungarn. Fagbladet 3F har besøgt et de steder, hvor danske job forsvinder hen.

EU-Kommissionen vil stramme op på regler for støtte til udflytning

EU-Kommissionen vil stoppe støtte til udflytning af job

Slut med EU-millioner til at flytte job fra et europæisk land til et andet. EU-Kommissionen har fremlagt et lovforslag, som skal sætte en prop i hullet.

Hver anden kvinder oplever diskrimination i forbindelse med graviditet eller barsel.

Danmark må rette ind: Det betyder EU-regler for barsel og dagpenge

Et flertal af EU-landene vil sikre, at to måneder af barselsorloven fremover bliver reserveret til faren. Der er også lagt op til, at borgere fra andre lande i EU får ret til at få dagpenge, når de har opholdt sig en måned i Danmark. Her kan du læse, hvad det kan komme til at betyde.

Lars Løkke Rasmussen har undskyldt over for kvotekongen John-Anker - men ikke til folketinget eller den danske befolkning. Det på trods af, at han har givet urigtige oplysninger under samråd og tvivl om regeringens fiskeripolitik, mener Rasmus Jønsson.

Blog: DF går efter struben på LA - det handler om fremtidens regering

Dansk Folkeparti sætter et frontalangreb ind mod ældreminister Thyra Frank i et forsøg på at bevise, at LA ikke er regeringsduelig i en fremtidig blå regering.

Chikane: Forsvaret skal betale erstatning til offer for mobning

3F’er blev sygemeldt med depression efter at være blevet mobbet og chikaneret i årevis af en række kolleger på Flyvestation Karup. Nu skal Forsvarsministeriets Personalestyrelse betale erstatning.

Vestas' fabrik i Spanien har fået både støtte fra EU og den spanske stat på tidspunkt, hvor arbejdspladser blev nedlagt i Danmark.

Vestas og LEGO er ikke alene: Disse firmaer fyrer hjemme og hyrer i udlandet med EU-støtte

Grundfos, LM Wind Power og Royal Greenland er blandt store danske firmaer, der har nydt godt af millionstøtte fra EU, mens de har fyret danske ansatte i hundredvis. I alt har mindst 4.500 mistet jobbet, men deres virksomheder har modtaget 700 millioner kroner i støtte.

Strejke på sukkerfabrik på Falster

Lønstrid fører til overenskomststridig arbejdsnedlæggelse hos Nordic Sugar i Nykøbing Falster. Over 100 ansatte har nedlagt arbejdet, fordi de ikke mener, at ledelsen vil give nok i lønningsposen.