Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Mens politiet efterforsker sag om illegale arbejdere på Clausholm Gods, har SiD nu også anmeldt Søholt Gods på mistanke om brug af illegale i årevis.

Dette sommerhus et par kilometer fra Søholt Gods har SiD fået udpeget af folk i omådet som polakkernes tilholdssted.

SiD Århus Amt har meldt "Søholt Gods" i Ebeltoft til Randers Politi på mistanke om brug af illegale polakker gennem flere år. Anmeldelsen kommer kort efter, at SiD anmeldte Clausholm Gods til politiet på mistanke om brug af illegale polakker til en række forefaldende arbejdsopgaver på godset.

Anmeldelsen af Søholt Gods kommer efter at folk i området gennem længere tid har observeret, at der bliver brugt polsk arbejdskraft til skovarbejde, bygningsarbejde og staldarbejde.

Det var opmålerkonsulent Frank Hamstrup, SiD's 7. distrikt, der fik tippet om, at der har været polakker beskæftiget i flere år.

- På baggrund af observationerne, som er grundige og meget detaljerede, føler jeg mig overbevist om, at polakkerne ikke kan arbejde under udstationeringsdirektivet, siger han.

Nu tre godser anmeldt

Også Møllerup Gods på Rønde-egnen, er tidligere blevet anmeldt til politiet på mistanke om illegal arbejdskraft af Træ-Industri-Byg.

- På den baggrund kunne jeg jo godt få en mistanke om, at den illegale arbejdskraft er organiseret, siger Frank Hamstrup.

Kompliceret sag

I sagen fra Clausholm Gods oplyser vicekriminalkommissær Niels Bugge, at polakkerne var rejst, da politiet tre dage efter anmeldelsen rykkede ud til Clausholm Gods.

- Vi er nu ved at få oversat diverse kontrakter og ansættelseskontrakter, ligesom vi gerne vil have fat i den polak, der har det polske firma, hvor polakkerne skulle arbejde. Senere giver vi sagen videre til udlændingestyrelsen, for at få afklaret om polakkerne burde have haft arbejds- og opholdstilladelse, siger Niels Bugge, der understreger, at det er en tidskrævende sag.