Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Lærlingene på hotel- og restaurationsområdet er bedre organiseret end lærlingene på de fleste andre 3F-områder. En hård branche giver de unge behov for faglig støtte.

- Restaurationsbranchen har et hårdt arbejdsmiljø, både fysisk og psykisk. Og der stilles store krav, som de unge ikke altid kan leve op til, siger forhandlingssekretær i Den Private Servicegruppe, Preben Rasmussen.

Det kræver hård hud, høj stresstærskel og en stærk fagforening at stå i lære i restaurationsbranchen. Det ved de unge godt, og det kan ses på organisationsprocenten blandt lærlinge i det tidligere RBF, der 1. juli blev en del af 3F.

Med 64 procent organiserede under uddannelse trækker RBF's område op i 3F's statistik. De kommer ind på en andenplads, lige efter industrigruppens 68 procent organiserede lærlinge. Restaurationsbranchen anses normalt for et Klondyke, når det gælder faglig organisering, men RBF har kørt mange sager for lærlinge, og derfor kender de unge til vigtigheden af et medlemskab i fagforeningen.

- De unge finder hurtigt ud af, at forholdene på vores arbejdspladser er barske. Vi har et hårdt arbejdsmiljø, både fysisk og psykisk. Og der stilles store krav, som de unge ikke altid kan leve op til, fordi de trods alt stadig er under uddannelse og har ting at lære, siger forhandlingssekretær i Den Private Servicegruppe, Preben Rasmussen.

Stort gennemtræk i branchen

Men hvis restaurationsbranchen udmærker sig, når det drejer sig om organiserede lærlinge, så ser billedet anderledes ud, når blikket kastes på hele branchen. Her er det nemlig svært at få dækket alle hjørner af en branche med stort gennemtræk af arbejdstagere.

- De faglærte grupper er godt organiserede, men vi har mange ufaglærte, der er kort tid i branchen, og de er svære at organisere, siger Preben Rasmussen.

De ufaglærte er ofte studerende, der spæder SU’en op med et job på en café eller lignende. Det drejer sig om cirka 92.000 unge, som for de flestes vedkommende ikke er organiserede.

Udlærte melder sig ud

De ufaglærte har altså tendens til at stå uden for fagforeningen, mens de faglærte ofte melder sig ud, når de er udlærte eller helt forlader branchen.

- Når de unge er færdiguddannede, tror de tit, at de er blevet stærke nok til at kunne klare sig selv. Men der er også mange, som melder sig ud, fordi de forlader branchen, når de gerne vil stifte familie, for eksempel. Det kan være svært at få fritid og familieliv til at hænge sammen med en karriere i restaurationsbranchen, siger Preben Rasmussen.