Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Skinnevejsanlæg i Fredericia lukker ved årsskiftet trods driftsoverskud på 700.000 i år. En ren politisk beslutning, mener faglig sekretær i 3F.

Skinnesvejsecentralen havde sidste år et driftsoverskud på 1,4 millioner kroner og 700.000 kroner i år.

14 medarbejdere mister deres job ved årsskiftet, fordi Banedanmark har besluttet at lukke skinnesvejseanlægget ved Fredericia, der reparerer jernbaneskinner.

Skinnesvejsecentralen havde ellers et driftsoverskud på 1,4 millioner kroner sidste år og 700.000 kroner i år, og der har aldrig været klager over produkterne, som kvalitetsmæssigt altid har været i orden, siger tillidsrepræsentant for de otte 3F'ere Inga Juhl.

Frygter for driftssikkerhed

Michael Borre, områdechef i Banedanmark, afviser ikke, at økonomien er i orden.

- Men anlægget er for stor en kapitalbinding i forhold til, at de ikke kan være sikre på at vinde ordrer i fremtiden. Det hænger sammen med den strategiske beslutning om, at vi ikke skal producere, men skabe konkurrence på markedet gennem privatisering, siger Michael Borre.

Faglig sekretær i 3F Fredericia Lars Rasmussen kalder lukningen en ideologisk beslutning:

- Det er kedeligt, at man mister 14 arbejdspladser, når det ikke er nogen dårlig forretning, men skyldes nogle investeringer på længere sigt. Man har fra politisk side besluttet, at man ikke vil have skinnesvejseanlægget længere. Nu kan skinnerne købes i udlandet, og så gør man det, siger Lars Rasmussen.

Både han og Inga Juhl frygter for driftssikkerheden. I dag kan man lynhurtigt reparere og levere en skinne ved et lokalt skinnebrud, men hvordan ser det ud, hvis skinnen pludselig skal leveres nye fra Tyskland? spørger de.

Villig til efteruddannelse

I går mødtes medarbejderne med repræsentanter fra Banedanmark for at drøfte partshøringsbreve fra medarbejderne.

Inga Juhl er ikke opmuntret efter mødet:

- De lyttede, men vi fik ikke noget ekstra ud af det. Man kunne ikke love os andre job inden for Banedanmark. Men der var lydhørhed over for midler til efteruddannelse, det var da positivt.

- Men stadigvæk er det med vemod, at vi kan konstatere, at de står fast på at lukke en god forretning. Og det kan vi stadigvæk ikke forstå. Vi regner med at få vores fyreseddel i næste uge. Nu prøver vi blot på bedste beskub at få det til at gå.

3F mødes med medarbejderne i begyndelsen af det nye år, hvor Lars Rasmussen vil drøfte eventuel fritstilling og fratrædelsesgodtgørelser.

- Medarbejdernes kvalifikationer kan heldigvis sagtens tages med andre steder hen, siger han om 3F'ernes udsigter til at komme i arbejde igen.