Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Personalestyrelsen udeblev fra det møde i Arbejdsretten, der skulle afklare situationen for de 1200 kasernearbejdere, der har fået underkendt deres overenskomst.

Kasernearbejderne i SiD må vente en rum tid på at få afklaret deres overenskomst-situation. Arkvfoto: Anders Bach

Statens øverste arbejdsgiver - Finansministeriet og Personalestyrelsen - fortsætter arrogancen overfor ca. 1200 kasernearbejdere i SiD og et tilsvarende antal andre civilarbejdere i Forsvaret.

Torsdag udeblev ministerium og styrelse således fra et berammet møde i Arbejdsretten.

Til behandling var en klage fra Statsansattes Kartel over Personalestyrelsens underkendelse af lønaftaler med ca. 2500 ansatte ved forsvaret. Således indgik SiD og

Forsvarsministeriet 25. januar 2002 en ny organisationsaftale - med blandt andet en ny lønaftale for 1200 kasernearbejdere. En lignende aftaler er indgået for håndværkere og rengøringsassistenter organiseret i seks forbund.

Knap 10 måneder efter aftalernes indgåelse, 18. november 2002, underkendte Personalestyrelsen aftalerne. De var for dyre, viste de månedlange beregninger.

Hverken SiD eller de seks andre organisationer accepterer imidlertid Personalestyrelsens afgørelse. Man mener, at Personalestyrelsen med langsommelighed har fortabt muligheden for at underkende aftalen, der er godkendt af medarbejderne ved urafstemning. Derfor er sagen af StK bragt for Arbejdsretten som en hastesag.

SiD: Grotesk og arrogant opførsel

- Så meget mere grotesk og arrogant er det, at Personalestyrelsen trods indkaldelse bliver væk fra Arbejdsrettens behandling af vores klage, siger forretningsfører Finn Petersen, SiD.

- Man får næsten et indtryk af, at Personalestyrelsen og Finansministeriet føler sig højt hævet over alt og alle og kan gøre som man finder for godt. Det er meget, meget skuffende.

Pesonalestyrelsen beklager udeblivelsen

Efter det oplyste er StK's klageskrift samt indkaldelsen til mødet i Arbejdsretten bragt til Personalestyrelsen med bud.

Kontorchef i Personalestyrelsen Peter Friis oplyser, at udeblivelsen ikke skyldes ond vilje men alene, at indkaldelsen til mødet i Arbejdsretten ikke var nået frem til rette vedkommende, inden mødets afholdelse.

- Indkaldelsen blev sendt med bud onsdag, og der var intet i det ydre af indkaldelsen, der manifesterede det som en hastesag. Derfor er brevet indgået i den almindelige postbehandling, og det har desværre ført til, at brevet ikke er kommet frem til de rette personer, før efter mødet i Arbejdsretten var afholdt. Det er naturligvis beklageligt, men vel også udtryk for, at det er sjældent, vi bliver indklaget for Arbejdsretten og derfor ikke har nogen stor ekspertise på området, siger kontorchef Peter Friis, der afviser, at der ligger nogen form for arrogance bag udeblivelsen.

Arbejdsretten besluttede, at Personalestyrelsen får yderligere en uge til at aflevere et svarskrift på baggrund af StK's klageskrift.