Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

OK-05: De kommunale arbejdsgivere og KTO blev fredag enige om en ekstra beskyttelse af tillidsrepræsentanter frem mod kommunalreformen.

- Dt er vigtigt, at kommunale tillidsrepræsentanter får en særlig beskyttelse, idet flere efter sammenlægningerne ikke vil fortsætte i tillidshvervet, siger Preben Føltved.

Tillidsrepræsentanter som i forbindelse med strukturreformen mister deres tillidshverv, får et ekstra års beskyttelse mod afskedigelse.

Det er resultatet af et delforlig, som fredag blev indgået mellem Kommunale Tjenestemænd og overenskomstansatte (KTO) og de kommunale arbejdsgivere.

Forhandler for 3F's offentligt ansatte, Preben Føltved, er godt tilfreds med delforliget.

- Det er ofte tillidsrepræsentanterne, der er helt fremme i diskussionerne om, hvordan de konkrete sammenlægninger i forbindelse med strukturreformen skal foregå. Derfor er det vigtigt, at de får en særlig beskyttelse. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der vil blive nogle tillidsrepræsentanter, som efter sammenlægningerne ikke fortsætter i tillidshvervet, siger Preben Føltved.

En styrket medindlfydelse

En anden vigtig del af delforliget er, at alle faggrupper i kommunerne skal informeres og høres direkte, når de såkaldte medbestemmelsesudvalg diskuterer emner, der berører en faggruppes arbejdsforhold..

- Det er en væsentlig og vigtig styrkelse af medindflydelsen for alle faggrupper, siger Preben Føltved.

Også formanden for KTO, FOA-formand, Dennis Kristensen, er godt tilfreds med forliget.

- Delforliget, som indtil videre er nummer 4 i rækken, er også positivt, fordi det styrker det gode forhandlingsforløb og dermed forhandlingsparternes fælles målsætning om at indgå et samlet KTO-forlig den 18. februar, siger Dennis Kristensen

Der er tale om det fjerde delforlig rækken af delforlig. Forligene er indgået under forudsætning af, at laves et samlet forlig mellem arbejdsgiverne og KTO. Den foreløbige deadline er 18. februar.