Gå til hovedindhold

Sagen om de to tidligere kokke fra restaurant Indian Taj, der i årevis er blevet udsat for tvangsarbejde og snydt for løn og feriepenge, starter i dag i byretten i København.

Sagen om tvangsarbejde på restaurant Indian Taj i centrum af København starter torsdag i byretten.

I flere år arbejdede Min Raj Bhattarai fra Indien og Satrohan Satrohan fra Nepal under slavelignende forhold som kokke på restaurant Indian Taj i centrum af København. De fik ifølge 3F kun udbetalt omkring 6.000 kroner om måneden og arbejdede i op til 14 timer om dagen. De første tre år havde Min Raj Bhattari ikke en eneste fridag.

3F har på vegne af medlemmerne sagsøgt virksomheden for omkring en million kroner i manglende løn og feriepenge. Sagen bliver behandlet i Københavns byret torsdag og fredag i denne uge.

- Jeg forventer, at vi vinder den her sag. Vores dokumentation for, at der er foregået en stribe uretmæssigheder, er stærk, siger Jan Mathisen, der er afdelingssekretær i 3F København.

Gik konkurs

Sagen startede tilbage i maj 2013, hvor 3F rejste en sag mod den indiske restaurant Indian Taj på vegne af to medlemmer. Allerede 1. juli 2013 fandt der en overdragelse sted, hvor selskabet Taj International ApS overdrog restaurant og medarbejdere i restauranten til selskabet ITR Group.

Herefter undlod Taj International at indsende årsregnskab, hvilket betød, at selskabet gik konkurs, mens restauranten ufortrødent kører videre.

Og det betyder nu, at de to kokke risikerer, at de ikke ser en krone af de penge, som deres tidligere arbejdsgiver ifølge 3F skylder dem.

Afviser anklagerne

3F vil i retten forsøge at godtgøre, at der har fundet en virksomhedsoverdragelse sted, hvilket vil betyde, at det nye selskab hæfter for kravet.

Den tidligere arbejdsgiver vil derimod argumentere for, at der ikke har fundet en virksomhedsoverdragelse sted.

Arbejdsgiveren Raman Ahluwalia har i forvejen fem opløste selskaber og konkurser bag sig, og det er også ham, der står bag ITR Group, som overtog restaurant og medarbejdere.

Raman Ahluwalia har tidligere gennem sin advokat afvist alle anklager mod sig.