Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

OK-05: Et delforlig for specialarbejdere og faglærte i amter og kommuner giver bedre ferietillæg, pension og efteruddannelsesmuligheder.

Specialarbejdere, faglærte gartnere, brolæggere, struktører samt murere ansat i amter og kommuner kan se frem til lidt flere penge at holde ferie for i fremtiden.

3F's forhandlere, Hanne Gram og Kaj Lynge Jensen, blev mandag aften enige med KL og Amtsrådsforeningen om at hæve det årlige ferietillæg fra 1,5 procent til 2 procent.

Resultatet er meget tilfredsstillende, mener de to 3F forhandlere.

- Det er et gennembrud på området. Det har været et krav fra vores medlemmer, at de ønskede et bedre ferietillæg og det får de nu. Som de første på det kommunale område, siger Kaj Lynge Jensen.

Ud over ferietillægget, er der blevet plads til en væsentlig forbedring af den såkaldte minipension for ansatte, som ikke er på den store pension. Minipensionen hæves fra 7,69 procent til 12,5. A

ldersgrænsen for pensionen udvides desuden fra 25 år til 21 år. Der bliver som noget nyt også pension til elever, som er fyldt 25 år. d

en store pension forbedres også med en kvart procent til 14,55.

Ret til personlig udviklingsplan

Endeligt betyder delforligt, at de ansatte får ret til en personlig udviklingsplan, som hvert år skal forhandles på arbejdspladsen.

- Det vil give bedre mulighed for kompetenceudvikling hos vores medlemmer. I takt med, at der stilles større krav på arbejdsmarkedet og stadig flere opgaver bliver udført af private, er det vigtigt, at vores medlemmer hele tiden bliver dygtigere, så de kan konkurrere om fremtidens job, siger Hanne Gram.

Delforliget betyder også som noget nyt, at der indføres regler og tidsfrister for behandling af afskedigelsessager i kommunerne.

Delforliget er lavet under forudsætning af, at der senere indgås et samlet forlig for alle de ansatte i amter og kommuner under KTO.