Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Uansvarligt og uanstændigt overfor tusindvis af ledige, hvis regeringen haster en reform af arbejdsmarkedet igennem, advarer SiD's næstformand.

Forhandlinger i beskæftigelsesministeriet igen i eftermiddag.

I dag mødes beskæftigelsesminister Claus hjort Frederiksen (V) med Folketingets partier for at lave et kompromis om ny arbejdsmarkedsreform.

Ministeren ønsker et hurtigt forlig og både de radikale og Dansk folkeparti er tæt på at være enige med regeringen om reformen. Også Socialdemokraterne er på en række områder blevet enige med Claus Hjort Frederiksen. SF og Enhedslisten har meldt fra.

Men SiD's næstformand, Steen Andersen, advarer mod et hurtigt forlig uden en grundig gennemgang af reformens konsekvenser.

- Forhandlinger, der foregår i så højt et tempo, må nødvendigvis føre til lastværk, siger Steen Andersen.

Manglende respekt for mennesker

Han peger på, at der er flere eksempler på, at en reform gennemført hurtigt og uden en bred diskussion fører til et dårligt resultat. Et af dem er reformen af efterlønnen.

- Reformer, der presses igennem hurtigt, ender som dårligt politisk håndværk. Det er uansvarligt. Men det er også at udvise despekt overfor de mange tusinde mennesker, hvis liv en ny arbejdsmarkedsreform kommer til at påvirke - og overfor de mange tusinde sagsbehandlere, der skal forvalte reformen, siger Steen Andersen.

SiD's næstformand kan ikke sige sig fri fra at mistænke regeringen for bevidst at presse reformen igennem hurtigt.

- Måske er det en helt bevidst, kynisk strategi for VK-regeringens side. På den måde vil alle problemerne i reformen overskygge regeringens egentlige ideologiske masterplan, der slet og ret går ud på at stække fagbevægelsen og styrke virksomhederne.

Indrømmelser til S og DF

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen skal fredag forhandle med de gamle forligspartier, Socialdemokraterne, de radikale, de kristelige samt Dansk Folkeparti, der står udenfor.

Som en indrømmelse til S og DF er ministeren gået med til, at unge under 25 på kontanthjælp ikke går ned i ydelse, hvis de af sociale årsager ikke kan arbejde eller tage en uddannelse. også unge forsørgere skal undtages fra reglen om uddannelse på SU-niveau.

Derudover har beskæftigelsesministeren lovet at sikre, at virksomhederne ikke vil bruge aktiverede som løntrykkere eller til at presse almindeligt ansatte ud. Endeligt har han lovet, at 58-59årige ikke skal sendes ud i meningsløs aktivering lige før efterlønnen.

Forlig måske først søndag

Dermed har Dansk folkeparti fået opfyldt sine hovedkrav, mens Socialdemokraterne også forlanger en opblødning af forslaget om strammere rådighedsregler og reglerne for dimittender. Også loftet over kontanthjælp diskuteres.

Det ventes, at forhandlingerne om en arbejdsmarkedsreform fortsætter søndag, hvis der ikke findes en løsning fredag.