Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

OK-05: Et par tusinde omsorgsmedhjælpere i 3F får nu en bedre pensionsordning. Det er resultatet af et nyt delforlig.

- Flere omsorgsmedhjælpere vil nu tidligere adgang til den store pensionsordning. Det giver en bedre pension, når man trækker sig tilbage, siger Ellen Lykkegaard, formand for Den Offentlige Gruppe i 3F.

Delforligene for de offentligt ansatte i amter og kommuner nærmest vælter ind i øjeblikket.

Senest er der indgået forlig mellem forbundene FOA, PL og 3F med arbejdsgivere i KL, amterne samt Frederiksberg og Københavns Kommune.

Forliget betyder en klar forbedring af pensionen for et par tusinde omsorgsmedhjælpere organiseret i 3F, forklarer formanden for Den Offentlige Gruppe, Ellen Lykkegaard.

- Forliget er godt, fordi det betyder, at flere omsorgsmedhjælpere nu tidligere vil få adgang til den store pensionsordning. Det giver en bedre pension, når man trækker sig tilbage, siger Ellen Lykkegaard.

Konkret betyder forliget en udfasning af den såkaldte minipension på 7,69 procent, som yngre og nyansatte omsorgsmedhjælpere har fået. Når de nye regler træder i kraft, vil alle omsorgsmedhjælpere, der er fyldt 21 år og har været ansat i et år få afgang til den almindelige pension på 12,5 procent.

Den store hurdle i overenskomstforhandlingerne på det pædagogiske område bliver lønnen, som nu skal forhandles.