Gå til hovedindhold

NYHEDER

En enig landsret afsagde dom i sag om fire Uber-chauffører.

Østre Landsret: Kæmpebøder til Uber-chauffører stadfæstes

Fire tidligere Uber-chauffører skal samlet betale knap 700.000 kroner i bøde for 7.717 ulovlige Uber-kørsler. Nu venter der sager mod op imod 1.500 andre Uber-chauffører.

Ulla Sørensen, Arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F, glæder sig over, at 5.000 gamle sager har fået en afgørelse.

Styrelse ikke i mål endnu: 5.000 gamle arbejdsskadesager afgjort

5.000 gamle sager om tabt erhvervsevne har fået en afgørelse af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i 2017. Nu skal det gode arbejde fortsætte, lyder det fra 3F.

bekymring_for_boernearbejde

Organisationer advarer: Pas på med at sende 13-årige i arbejde

Siden 1. januar i år har butiksindehavere og restauratører kunnet hyre børn på 13 år til “lettere ekspedition”. Det vækker bekymring hos landsorganisationen Skole og Forældre og Børnerådet. Og der er reelt slet ikke behov for, at børn på 13 år arbejder i Danmark, fastslår arbejdsmarkedsforsker.

Løsarbejdere får afslag på sygedagpenge: Totalt uholdbart

Løsarbejdere, der arbejder på fuld tryk på Aarhus Havn, kan ikke få sygedagpenge. Bliver løstansatte eller vikarer syge, risikerer de nemlig at stå uden en krone på lommen på grund af omstridt regel. 3F og FOA vil have ændret på lovgivningen.

34-årige Mykola Makarenko kørte lastbil for den sjællandske landmand Peter Kjær Knudsen inden ukrainerens dødsulykke på jobbet i Danmark.

Landmand klager over påbud for dødsulykke

Arbejdstilsynets strakspåbud efter en 34-årig mands dødsulykke på jobbet er ikke rimeligt, mener en sjællandsk landmand. Tilsynet vil nu vurdere sagen på ny.

For ulækkert: Chefen tvunget til at gøre rent

Nordjysk virksomhed får sjældent påbud om hygiejne. Ejeren nægtede at gøre noget, fordi lokalerne tilhører andre, men principiel afgørelse giver ham ansvaret.

Ægteparret Ekaterina og Mykola Makarenko med deres fireårige søn, Andrey. Familien har mistet hele sit forsøgelsesgrundlag efter mandens dødsulykke på job i Danmark.

Tre måneder efter dødsulykke: Enke med lille søn mangler svar

Tre måneder efter en 34-årig mands dødsulykke på jobbet er der stort set ikke kommet gang i sagerne om erstatning til hans enke og to børn. Myndighederne mangler simple oplysninger fra arbejdsgiveren.

- Arbejdstilsynet finder nu langt flere bygge- og anlægsvirksomheder med arbejdsmiljøproblemer, fortæller Troels Lund Poulsen.

Ny kontrol: Arbejdstilsynet afslører flere lovbrud

Ny tilsynsmetode betyder, at Arbejdstilsynet tjekker alle firmaer på en byggeplads og afslører fire gange så mange lovbrud.

De tre italienske selskaber, der skal bygge Storstrømsbroen, lover nu, at de kan klare projektet til 2,1 milliarder kroner. Et af firmaerne er ellers i fare for at gå konkurs.

Italienske brobyggere: Vi har penge nok til at bygge Storstrømsbroen

Fare for konkurs hos et af de tre italienske selskaber, der skal bygge Storstrømsbroen, er ingen hindring for at gennemføre projektet, lover konsortium. Tjek lige efter en ekstra gang, foreslår leder af BAT-Kartellet.

lolitta_jensen_faar_8.682_kr._i_dagpenge

Dagpengechok efter reform: Lolitta får kun 8.682 kroner i dagpenge - før skat

Lolitta Jensen fik et chok, da hun fik beregnet en ny dagpengesats i a-kassen: 8.682 kroner lød satsen på, før skat. Nu supplerer kommunen op til kontanthjælpsniveau.