Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Illegale østarbejdere går i vestjysk netværk. Esbjerg Politi har nu afsluttet seks sager med bøder på op til 48.000 kroner. Yderligere fire sager nærmer sig sin afslutning.

Illegale østarbejdere bliver nu fanget i vestjysk netværk. Esbjerg Politi har foreløbig afsluttet seks sager med bøder på op til 48.000 kroner. Og yderligere fire anmeldelser behandles i øjeblikket.

Illegale har fået sværere arbejdsbetingelser i Vestjylland. Esbjerg Politi har rejst og afsluttet seks sager om ulovlig arbejdskraft, siden EU blev åbnet mod øst. Sagerne, der er inden for byggeri, søfart, fiskeindustri, restaurationsvirksomhed og avisdistribution, er afgjort med bøder på mellem 3.000 og 48.000 kroner.

Fangsten af illegale skyldes primært et netværk bestående af politi, Told og Skat samt fagforeninger og arbejdsgiverforeninger. Det vurderer vicepolitimester Steen Bøjlund.

- Netværket mødes jævnligt, og der er føling med området. Ikke mindst har fagforeningernes repræsentanter undersøgt sagerne på forhånd for at være sikre på, at der er hold i dem, før de anmelder. Samtidig har vi i politiet en speciel udlændingeafdeling, hvor folkene er så godt inde i området, at der ikke er berøringsangst med sagerne. Netværket fungerer fantastisk godt, siger han.

3F roser politiet

Opmålerkonsulent i 3F Johnny Blicher, der er koordinator i illegal-udvalget i Ribe Amt, roser ligeledes samarbejdet.

- Vi råber ikke, ulven kommer, men har tjekket til bunds, før vi anmelder. Og derfor rykker Esbjerg Politi hurtigt ud. Hver gang. Men der er ros til hele netværksgruppen, der har vist sit værd, siger Johnny Blicher.

Han mener ikke, der er vækst i antallet af illegale. I stedet skyldes anmeldelserne, at der er kommet mere fokus på illegale.

Flere sager på vej

Yderligere fire sager er tæt på sin afslutning, fortæller Steen Bøjlund.

- Der er yderligere ét bødeforlæg på vej, to sager venter på at blive berammet i retten, og en sag er stadig under efterforskning, siger vicepolitimesteren.