Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

I kølvandet på sidste uges hårde domme efterforsker Hvidovre Politi endnu en sag mod to udlændinge, der angiveligt har organiseret illegal avisomdeling.

Endnu to vognmænd - begge udenlandske statsborgere - er i politiets søgelys for at have organiseret illegal avisomdeling og lavet millionsvindel ved hjælp af falske fakturaer.

Danmarks største sag om illegale avisbude er formentlig langt fra slut. I fredags fik to af bagmændene i et større netværk af avisdistributører strenge fængselsstraffe i byretten i Næstved. Og nu tyder noget på, at de to indere ikke bliver de sidste.

Vicekriminalinspektør John Øllegaard fra Hvidovre Politi bekræfter, at man er i fuld gang med at undersøge en ny sag.

- Vores sag ligner meget den, der blev afgjort i Næstved i fredags. Og afgørelsen støtter os bestemt i, at sagen er værd at arbejde videre med, siger han.

Efterforskningen ruller

Eftersom efterforskningen på ingen måde er slut, ønsker vicekriminalinspektøren ikke at oplyse, hvad en kommende sigtelse vil lyde på. Men han fortæller dog, at sagen handler om to udenlandske statsborgere, som har udliciteret sin avisvirksomhed til underleverandører.

De to udlændinge betaler og udsteder fakturaer for ydelserne, men får angiveligt en stor del af pengene igen.

Efter hvad sid.dk erfarer, drejer det sig om mulig svindel for flere millioner kroner.

Skumle vognmænd kører videre

Hos SiD Lager og Handel i København kommer den nye sag ikke som nogen overraskelse. Tværtimod.

- Vi er slet ikke i tvivl om, at der stadig foregår en masse ulovligheder i ly af natten. Det er bare utroligt, at bladhusene bliver ved med at bruge avisdistributørerne og bagatelliserer sagerne, siger faglig sekretær Henrik Forchammer.

Han bakkes op af formanden for de københavnske avisbude, som selv putter aviser ind gennem københavneres brevsprækker.

- De illegale vognmænd har fået det sværere, efter at politiet holder skarpt øje med dem. Så det er da blevet bedre, men der er stadig meget store problemer i visse områder, fastslår Per Lantz Nielsen.