Gå til hovedindhold

NYHEDER

Lene Knutzen (tv.), gartner fra Sct. Jørgensbjerg Kirkegård i Roskilde, og Ulla Desezar, 3F’er og gartner hos Vej og Park i Roskilde Kommune, deltog i dag i stormøde om konflikten.

13 dage til konflikt: Tillidsfolk samlet til historisk stormøde

Det handler om sammenhold, respekt for de offentligt ansattes arbejde og en ordentlig løn, lyder det fra tillidsfolk, der er samlet til stormøde onsdag i Fredericia.

trine_vedel_pedersen_til_stormoede

Tillidsfolk: Det handler om respekt

Jeg vil vise respekt til dem som har kæmpet for vores overenskomster gennem generationer. Vi skal sikre et fair og ordentligt arbejdsmarked til vores børn, siger dyrepasser ved Københavns Universitet Trine Vedel Pedersen, der sammen med 10.000 andre tillidsfolk deltager i et stormøde i Fredericia.

LM Wind Power er en af de danske virksomheder, der har flyttet arbejdspladser til Polen med støtte fra EU.

Nej til forbud mod at bruge EU-penge til udflytning af arbejdspladser

Danske medlemmer af EU-Parlamentet er med til at stemme nej til, at EU-penge ikke må gå til udflytning af arbejdspladser. Det møder hård kritik.

En ung bygningshåndværker mister al erstatning, fordi han hentede frokost i sin firmabil.

Blev påkørt i frokostpausen: Håndværker mister al erstatning

En håndværker fra København mister hele sin erstatning for tabt arbejdsevne, fordi han blev påkørt, mens han spiste frokost. Meget hård dom, mener jurist.

David Servet Yüksel er tiltalt for slikfusk for knap 22 millioner kroner og har været indblandet i andre sager om slikfusk.

Læs her: Sådan fangede Skat slikfusker

Medarbejdere fra Skat fandt omkring 50 paller med slik, chips og chokolade på et uregistreret lager i Nordsjælland, uden spor af hvor varerne kom fra. Fundet førte til en sag om millionsvindel med afgifter mod David Yüksel.

saadan_vil_eu_goere_op_med_wild_west_paa_jobbet

Fagbladet Forklarer: Sådan vil EU gøre op med Wild West på jobbet

EU-Kommissionen vil sikre bedre vilkår for den stigende gruppe af vikarer, deltidsansatte og andre løsarbejdere. Det skal ske i et nyt direktiv, som nu skal forhandles på plads. Læs her, hvordan det kan komme til at se ud.

Ulla Sørensen, arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F.

Blog: Der er stadig meget at kæmpe for

Det danske arbejdsmarked har en skyggeside. En skyggeside, hvor primært ufaglærte og sårbare grupper er beskæftigede i usikre ansættelser. En skyggeside, hvor arbejdsmiljøforholdene er så kritisable, at de ikke tåler dagens lys.

Flere unge har i 2018 søgt en erhvervsuddannelse som for eksempel murer, tømrer eller kok.

Nye tal: Flere unge vælger værktøj fremfor studenterhue

Nye tal viser lille stigning i antallet af unge, der søger en erhvervsuddannelse og et lille fald for unge, der vælger gymnasiet efter folkeskolen.

Tommy Sørensen er en af de borgere, der har ytret utilfredshed med sit ressourceforløb.

Chok-tal: Mere end hver fjerde dumper ressourceforløb

Intet mål, intet indhold, problemer med at få fat i sagsbehandleren. Langt over hver fjerde borger har negative oplevelser med deres ressourceforløb, viser ministeriets egen evaluering af førtids- og fleksjobreformen.

Efter arbejdsmarkedets parter ikke kunne blive enige i det såkaldte Metodeudvalg, vil ministeren gennem en lovændring give Arbejdstilsynet mulighed for at sætte chefen uden for døren.

Minister vil nægte chefer adgang ved tilsyn

Lovforslag vil muligvis bringe flere sager om sexchikane frem i lyset, men 3F så hellere et fokus på forebyggelse.