Gå til hovedindhold

NYHEDER

Årets Arbejdsplads 2018: Vaskeri kåret som Danmarks bedste arbejdsplads

Prisen som Årets Arbejdsplads 2018 gik onsdag til midtVask i Århus, Danmarks største hospitalsvaskeri. Her er ansatte med 35 nationaliteter, og halvdelen af de ufaglærte har fået en faglært uddannelse.

Forstå Kurt Beiers udnyttelse af chauffører: Alt om slumlejren og filippinernes forhold i Danmark

Op mod 200 filippinske chauffører boede under usle forhold i en slumlejr i Danmark, mens de arbejdede for vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport. Chaufførene fik angiveligt 15 kroner i timen. Få overblik over Fagbladet 3F's afsløringer her.

Ny analyse: Godt samarbejde kan ses på bundlinjen

Tillid og godt samarbejde mellem ledelse og ansatte giver større chance for sorte tal på bundlinjen, viser ny analyse, som blev præsenteret på erhvervskonference onsdag - hvor der også var ros raden rundt til den danske model generelt.

Mangfoldige arbejdsteams trives bedre og oplever højere medarbejdertilfredshed.

Forskning: Mangfoldighed på jobbet styrker samarbejdet

En blanding af køn, alder og etnicitet er en god forretning. Det viser ny forskning fra CBS, der har registeret højere medarbejdertilfredshed og bedre samarbejde i mangfoldige arbejdsteams.

grundfos_tvunget_til_at_genansaette_truckfoerer

Fyret efter 30 år: Grundfos tvunget til at genansætte Alex

Alex Nielsen Karlsbak havde et par mindre uheld med sin truck. Det fik Grundfos til at fyre ham efter mere end 30 års tjeneste. Men det var en overreaktion, har Afskedigelsesnævnet afgjort. Og nu er Alex tilbage på job.

Fra Atlanta til Manila: Sag om filippinske chauffører går verden rundt

Historien om de underbetalte filippinske chauffører fra slumlejren i Padborg har fundet vej til nyhedsoverskrifterne på flere kontinenter. "Uacceptable forhold" skriver CNN blandt andet.

Pensionskasse går nye veje: Ingen lærlinge – ingen aftale

Hvis et firma vil bygge med penge fra PensionDanmark, skal de tage lærlinge, ellers er der ingen aftale. Pensionskassen opfordrer andre bygherrer til at lade sig inspirere.

Industriens Pension har i periode rådgivet ældre til ikke at tage pensionen ud på én gang på grund af den høje afgift, men nu kan der igen gives los.

DF sår tvivl om pensionsaftale

Dansk Folkeparti overvejer at stemme imod en højere pensionsalder. Per Christensen, der er formand for 3F, mener, at forudsætninger for velfærdsforliget er skredet.

Eksperter: Svært at løfte sager om menneskehandel i Danmark

Det kan blive vanskeligt at retsforfølge dansk vognmandsfirma, der er mistænkt for menneskehandel med 26 filippinske chauffører. Der er aldrig faldet dom i sager om menneskehandel til tvangsarbejde i Danmark.

Slumlejr: Aabenraa Kommune melder Kurt Beier Transport til politiet

Det omstridte vognmandsfirma Kurt Beier Transport A/S vil blive meldt til politiet for firmaets slumlejr i Padborg for udenlandske chauffører. Det oplyser Aabenraa Kommune.