Gå til hovedindhold

NYHEDER

Enigt Folketing indfører topskat for kvotekonger

Fremover skal fiskere betale en afgift på fire promille af omsætningen op til 25 millioner kroner og seks promille af omsætningen derover.

Jobopslag topper - men færre i 3F-brancher end tidligere

Antallet af nyopslåede jobannoncer i Jobnet er nu det højeste i 10 år. - Det er en god nyhed for arbejdsmarkedet, mener 3F. Det er især folk med tekniske kompetencer, som efterspørges, siger ekspert. Mange 3F-brancher har relativt færre opslag end for 10 år siden.

LEGO' s fabrik i Ungarn fylder 18 fodboldbaner og har 2.500 ansatte. Virksomheden har fået EU-støtte, mens der blev lukket arbejdspladser i Danmark.

Eksperter: Brug af EU-penge til jobudflytning bør stoppe

Det er imod tankerne bag EU, når der gives millionstøtte til at rykke danske job til udlandet, mener flere eksperter. De opfordrer til, at EU laver grundlæggende om på sine støttefonde.

jose_miguel_fortaeller_om_arbejdet_paa_vestas_spanske_fabrik

Støtte blæste gang i Vestas' spanske jobfest

For 10 år siden åbnede Vestas en vingefabrik i Spanien med millionstøtte fra EU og den spanske stat. På fabrikken skulle de lave samme slags vinger, som Vestas producerede i Nakskov. To år efter lukkede Vestas’ danske fabrik. Fagbladet 3F har besøgt vindmøllegigantens spanske afdeling.

Tømrerne og de andre byggearbejdere i 3F stemte nej til de ny overenskomster. Nu indleder 3F en ny offensiv mod udenlandske virksomheder, der underbetaler de ansatte.

Tømrere er den mest efterspurgte arbejdskraft

Tømrere og rengøringsassistenter er blandt de job, som arbejdsgiverne har sværest ved at få besat, viser en ny analyse. Men generel mangel på arbejdskraft er der ikke, mener 3F. I grafikken kan du se om dit fag er på listen over mest efterspurgte.

Finansministeriet har undervurderet dansk økonomi siden 2010

Der er tegnet et unødigt negativt billede af dansk økonomi, og det kan have trukket genopretningen efter krisen i langdrag, lyder kritikken.

Udmattet af job: Jasper overvejede at køre ind i autoværnet for at dø

Flere unge chauffører føler sig snydt, udnyttet og udsat for alt for hårdt arbejde hos firmaet HO Transport. De var ikke gearet til jobbet, og alt er, som det skal være, mener ejeren af firmaet.

Åbnede i Spanien - fyrede herhjemme: Alligevel sælger Vestas mest til lande nær Danmark

Det var for at bygge vindmøller til lande omkring Spanien, at Vestas modtog millioner i støttekroner, siger vindmøllegiganten selv. Men i dag sælger Vestas over dobbelt så mange vindmøller til det danske nærmarked som til det spanske. Helt groteskt, siger 3F.

hoer_3fs_og_anklagerens_mening_om_dom_i_kosteskaft-sag

Dom i kosteskaft-sag: Så lang tids fængsel fik de fire tiltalte

Otte måneders ubetinget fængsel. Sådan lød dommen i forhold til de to hovedtiltalte i sagen fra Kolding om den unge lærling, der blev misbrugt i sin læretid.

Skal det være lettere eller sværere at hente udenlandsk arbejdskraft uden for EU til Danmark? Ja mener DA, nej mener 3F. Ny analyse viser, at manglen på arbejdskraft ikke er specielt stor. Men det er specialister, der mangler, mener DA.

Udenlandsk arbejdskraft: Politisk flertal vil bevare beløbsgrænse

Regeringen kommer i morgen med et udspil, som skal gøre det lettere for virksomhederne at få udenlandsk arbejdskraft. Men den såkaldte beløbsgrænse bliver ikke sænket. DF og S er imod og vil bevare den nuværende.