Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

På syv uger har 1.136 3F'ere på transportområdet brugt PensionDanmarks sundhedsordning. Det vidner om stor interesse og behov for behandling.

Efter syv uger er der givet 4.148 behandlinger til 1.136 medlemmer på transportområdet inden for PensionDanmark.

I eftersommeren aftalte 3F's Transportgruppe en sundhedsordning med arbejdsgiverne som en del af pensionsordningen for knap 50.000 transportarbejdere.

Dengang anede forhandlerne et behov for massage og behandling af fysioterapeuter og kiropraktorer hos chauffører og lagerarbejdere med job, der slider på ryg, skuldre og arme.

1. oktober startede muligheden for behandling på 56 centre fordelt rundt om i Danmark. Efter syv uger er der givet 4.148 behandlinger til 1.136 medlemmer.

- Tallene viser, at sundhedsordningen har fået en rigtig god start. Men hvad der er nok så vigtigt, er de gode tilbagemeldinger, vi har fået fra medlemmerne, der har brugt ordningen. Det glæder os meget hver eneste gang, vi taler med et medlem, som har fået behandling og hjælp til for eksempel problemer med skuldre og ryg, som de har døjet med i lang tid. Det er det, ordningen handler om, siger Lars Ellehave-Andersen, der er direktør i PensionDanmark.

Et supplerende tilbud

3F's Transportgruppe, der forhandlede sundhedsordningen på plads med arbejdsgiverne, er enige.

- Jeg tror ordningen gør det nemmere for folk at tage problemerne i opløbet. Hvis man går for længe med smerter uden at få gjort noget ved det, er der stor risiko for, at det bliver kronisk, så man aldrig kommer af med det og risikerer lange sygdomsforløb, siger formanden for 3F's Transportgruppe Orla Petersen.

Sundhedsordningen er ikke en erstatning for de eksisterende muligheder for behandling. Behandlerne er opmærksomme på at henvise medlemmer til såvel Arbejdsskadestyrelsen som det offentlige sundhedsvæsen, hvis problemerne bedre kan behandles her - eller er så alvorlige, at yderligere indsats er nødvendig.

3F har påvist, at mange medlemmer er sygemeldt mellem 30 og 40 dage, mens de venter på offentlig behandling. I mange tilfælde kan problemerne klares i opløbet ved hjælp af en tidlig indsats.

Hvert år bliver 1.400 af PensionDanmarks medlemmer førtidspensionister. Det har store konsekvenser for den enkelte og skyldes for de flestes vedkommende skader i ryg, arme og skuldre.