Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Vognmand Mogens Therkelsen, der også er formand for ITD, ville ikke give chauffør med tillidshverv fri til et møde med internationale tillidsfolk.

Carsten Paulin, der er formand for Eksportchaufdførernes Landsklub, kunne ikke få fri fra sin arbejdsgiver HP Therkelsen til et møde i styregruppen i Den Baltiske Komité, der foregik i Riga 4. november 2005.

Mogens Therkelsen, der ejer HP Therkelsen og er formand for International Transport Danmark, ITD, beskyldes nu for at forhindre fagligt arbejde på tværs af grænserne.

Det sker i et brev underskrevet af Jimmy Hill fra det britiske transportarbejderforbund.

Sagen drejer sig om chaufføren Carsten Paulin, der er ansat hos HP Therkelsen. Carsten Paulin er samtidig formand for Eksportchaufførernes Landsklub og sidder i styregruppen for Den Baltiske Komité - et EU finansieret projekt, hvor transportarbejdere arbejder sammen på tværs af grænserne i otte lande. Carsten Paulin kunne ikke få fri til et møde i styregruppen, der foregik i Riga 4. november 2005.

Kritik fra England og Tyskland

- Jeg er rystet over, at en dansk arbejdsgiver kan handle sådan, siger Jimmy Hill, der repræsenterer det engelske transportarbejderforbund i Den Baltiske Komité, og fortsætter:

- Det er jo også i arbejdsgivernes interesse, at vi får sikre forhold for chaufførerne, siger Jimmy Hill, der har underskrevet brevet til Mogens Therkelsen.

Mogens Therkelsen har en del af sine lastbiler indregistreret i Tyskland.

- Det er meget dårligt, at han ikke fik lov til at deltage, siger Holger Rossler fra den tyske fagforening Verdi.

3F: Det ligner chikane

Peer Vestergaard Sall, der er forhandlingssekretær i 3F Transport, følger projektet for Transportgruppen.

- Det kunne godt ligne chikane, det er ikke sikkert, at det er chikane. Hvis ikke, det er chikane, så er der tale om meget dårlig planlægning i den pågældende virksomhed, siger Peer Vestergaard Sall, og fortsætter:

- Mogens Therkelsen kender godt reglerne og han ved, at det er vigtigt for en mand, der er valgt af sine kolleger til at repræsentere dem i en faglig sammenhæng, at han så kan få fri til at deltage i møderne, siger Peer Vestergaard Sall.

Mogens Therkelsen ønsker ikke at kommentere sagen.