Gå til hovedindhold

112 virksomheder fik onsdag besøg af SKAT, Politi og Arbejdstilsyn. Det udløser 15 bødesager og 47 indgreb mod farlige job. Politiet anholdt fem på Kristelig Fagbevægelses byggeri i Aarhus.

Politi, SKAT og Arbejdstilsyn fik nok at se til på razzia mod social dumping. Kristelig Fagbevægelse fik besøg på byggeri i Aarhus, hvor fem udlændinge blev anholdt.

Ulovligt arbejde, farlige job og forklaringer stod i kø, da Politi, SKAT og Arbejdstilsyn onsdag holdt stor razzia mod social dumping. 112 virksomheder fik besøg. Og det udløste 62 påbud, indgreb og bødesager:

  • 15 sager, hvor udenlandske firmaer ikke var lovpligt registreret. De kan nu se frem til bødesager.
  • 47 strakspåbud og forbud mod farligt arbejde. 15 af de 47 sager blev rejst mod udenlandske firmaer.

Razzia er en blandt flere

Det er anden gang i 2012, SKAT, Politi og Arbejdstilsynet står bag en stor fælles razzia.

Denne gang var målet især hoteller og virksomheder i byggeriet. Myndighederne var i kontakt med 108 danske og 45 udenlandske ansatte.

Arbejdstilsynet har netop fremlagt et notat om den fælles aktion. Her gør man opmærksom på, at resultatet er et øjebliksbillede, der dækker et lille udsnit af virksomheder.
 

Kristelige i pinlig sag

Kristelig Fagbevægelse var blandt dem, der fik besøg. Det foregik i Aarhus, hvor de kristelige bygger nyt hovedsæde. Her tog politiet fem udenlandske arbejdere med, fordi de ikke havde orden i papirerne.

Kristelig Fagbevægelse kan ikke garantere, at uorden i papirerne er det eneste problem. Men bolden er skudt videre til den entreprenør, der står for byggeriet.

De Kristelige henviser til, at der er kontrakt på, at byggeriet skal foregå på danske vilkår. Og De Kristelige har nu krævet at få en skriftlig redegørelse, der dokumenterer, at overenskomster, løn og arbejdsvilkår er i orden.