Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Tidligere buschauffør Ann Charlotte Johansen (52) fik en seng af Norddjurs Kommune, da hun skulle i arbejdsprøvning. Hun arbejdede 21 minutter om ugen, resten af tiden lå hun i sengen med smerter.

En arbejdsskade, en hjertesygdom og fem rygoperationer havde Ann Charlotte Johansen (52) bag sig, da hun i foråret 2013 blev sendt i arbejdsprøvning af Norddjurs Kommune. Den tidligere buschauffør skulle være piccoline på Glesborg Skole på Djursland.

Ann Charlotte Johansen skulle gradvist op på fuld tid. Men hendes effektive arbejdstid endte med at blive 21 minutter. Om ugen. Smerterne i ryg og nakke tvang hende til at bruge det meste af arbejdsdagen i sengen. En seng, som Norddjurs Kommune havde købt og stillet op til hende på sundhedsplejerskens kontor.

- Jeg kunne ikke gå de 100 meter fra lærerværelset til biblioteket. Jeg kunne ikke bukke mig og stille kopper i opvaskemaskinen. Jeg kunne lige klare at lave kaffe til lærerne om morgenen. Så måtte jeg lægge mig, siger Ann Charlotte Johansen.

Ann Charlotte Johansen måtte tage ekstra smertestillende medicin for overhovedet at komme ud af døren - indtil hendes læge sagde stop. Og hun brugte mere tid på at blive kørt i taxi på kommunens regning mellem sit hjem og skolen end på at arbejde.

- Jeg følte mig til besvær og til grin, siger Ann Charlotte Johansen.

Kommune går ind for seng på jobbet

Hos Norddjurs Kommune går man generelt ind for, at borgere i arbejdsprøvning skal have mulighed for at få en seng med på arbejde.

- Selvfølgelig skal folk have en seng stillet til rådighed, hvis de har behov for det og gerne vil arbejde nogle få timer om ugen og skabe et socialt netværk. Men det er lidt til grin, når der er tale om så få minutters effektivt arbejde, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune John Saaby Jensen (S).

Ann Charlotte Johansen har været sendt ud på mange omveje af Norddjurs Kommune, før hun 1. januar i år fik tilkendt førtidspension.

- Jeg har oplevet mistro til, om jeg reelt var syg, siger hun.

Hendes rygproblemer er aldrig blevet anerkendt som en arbejdsskade. Med den begrundelse at hun som buschauffør ikke har været udsat for nok belastning.

3F: Det er grotesk

Formand Lydia Callesen, 3F Djursland, er harm over den liggende aflastning under arbejdsprøvningen i Norddjurs Kommune.

- Det er vanvittigt. Der er noget galt med praksis på området, når man på denne måde kan gå til ekstremerne for at afklare en borgers arbejdsevne. Det er spild af penge. Tænk på, hvad det alene har kostet at køre personen frem og tilbage i taxi. For 21 minutters arbejde om ugen. Det er grotesk, siger hun.

Ann Charlotte Johansen kører lige nu en ankesag mod Norddjurs Kommune, som hun mener burde have bevilget hende førtidspension allerede i 2013.