Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Politiet sigter nu Ulla Tørnæs' mand i yderligere to sager om brug af illegale ud over den sag, han allerede er sigtet for. Det får Tørnæs' påstand om god tro til at vakle, mener 3F.

Nyhedsbrevet 3F erfarer, at Jørgen L. Tørnæs, gift med udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), nu bliver sigtet i yderligere to sager om brug af ulovlig udenlandsk arbejdskraft i sit selskab Skindbjerg Grise ApS, Holstebro. Han er dermed sigtet for i alt tre forhold.

De to nye illegal-sager drejer sig ifølge nyhedsbrevet 3F's oplysninger om en lettisk pige og en ukrainsk mand, begge landbrugsmedhjælpere, der i en periode arbejdede uden de fornødne arbejdstilladelser.

Tørnæs til afhøring

Holstebro Politi har allerede sigtet Jørgen L. Tørnæs for brug af den lettiske driftschef Janis Kalnietis, der i en periode arbejdede illegalt.

Kriminalinspektør John Steffensen, Holstebro Politi, bekræfter, at Jørgen L. Tørnæs og hans advokat var til afhøring tidligere på ugen om yderligere to sager.

- Men jeg vil hverken be- eller afkræfte, at der er nye sigtelser, siger kriminalinspektøren.

3F: Systematisk regelbrud

Morten Fischer-Nielsen, forhandlingssekretær i 3F's Grønne Gruppe, påpeger, at tre sager om brug af illegal arbejdskraft i stedet for én, gør Jørgen L. Tørnæs' forseelse meget grovere.

- Det ligner systematisk brud på reglerne. Jørgen L. Tørnæs' påstand om, at han var i god tro, svækkes nu ganske alvorligt. Han er jo blevet oplyst om reglerne på området hele tre gange i de breve, som Udlændingestyrelsen sender ud i disse sager. Det er svært at tro på, at han ikke var klar over, at han overtrådte loven, understreger Morten Fischer-Nielsen.

Gigantbøde

Med de nye sigtelser for overtrædelse af udlændingeloven, vil udviklingsminister Ulla Tørnæs' ægtefælle sandsynligvis også blive præsenteret for et bødekrav, der er væsentligt højere end de cirka 120.000 kroner, som bøden hidtil er anslået til for brugen af den illegale lettiske driftschef.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jørgen L. Tørnæs.