Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Alle håndværkere har nedlagt arbejdet på byggeriet af Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. To KRIFA-medlemmer har udløst en arbejdsnedlæggelse.

I alt har 77 håndværkere nedlagt arbejdet på Industriens Hus i København.

Byggeriet står stille på Dansk Industris store prestigebyggeri, Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. To KRIFA-medlemmer har udløst en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Alle håndværkere har nemlig nedlagt arbejdet, fordi de er utilfredse med, at to elektrikere er medlemmer af Kristelig Fagbevægelse (KRIFA).

Mandag valgte elektrikerne på byggeriet at stoppe arbejdet, og i dag har de andre faggrupper på byggeriet fulgt trop.

- Vi har ikke lyst til at have uorganiseret arbejdskraft på vores byggeplads, siger Max Nissow-Johannsen, der er VVS-montør på Industriens Hus.

Alle håndværkere har stoppet arbejdet

I alt har 77 håndværkere nedlagt arbejdet. Det er blandt andet murere, tømrere, smede, VVS'ere, stilladsarbejdere og elektrikere, der har nedlagt arbejdet.

- Vi er solidariske med elektrikerne og de andre håndværksgrupper på pladsen, siger Erik Jørgensen, der arbejder som murer på Industriens Hus.

Arbejdsnedlæggelsen har spredt sig

Konflikten på Industriens Hus har også bredt sig til andre byggepladser på Sjælland, blandt andet FN-bygningen i København og en folkeskole i Helsinge.

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig og bliver behandlet i Arbejdsretten i dag.