Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Medarbejdere i Københavns Lufthavn skal vente i op til to år længere, før SAS Ground Handling er blevet solgt til Swissport, erfarer Fagbladet 3F. Det møder stærk modstand fra en række faglige organisationer.

4.000 ansatte i Københavns Lufthavn må væbne sig med endnu mere tålmodighed, før de kan få ro på deres arbejdsforhold. Fagbladet 3F erfarer nemlig, at salget af SAS Ground Handling (SGH) til Swissport er udskudt.  Måske helt til 2015. Det vil angiveligt blive offentliggjort af SAS i morgen onsdag. Her fremlægger flyselskabet sit kvartalsregnskab.

I kølvandet på den seneste, store sparerunde sidste år, indgik SAS og Swissport en aftale om, at det skandinaviske flyselskab skulle skille sig af med SGH. Det skulle efter planen ske 1. september i år. Men den beslutning er altså nu udskudt.

Usikker fremtid

Beslutningen har fået en skarp reaktion fra en stor skare af ansatte i SAS:

- En lang periode, hvor kollegerne kun kan opleve usikkerhed om fremtiden, er urimelig og påvirker hver eneste ansatte. SAS har brug for det samme, som vi har; dynamik, gåpåmod og fremgang. Det skabes med engagerede medarbejdere, kompetent ledelse, ordentligt grej og bare nogenlunde sikkerhed om fremtiden, lyder det i en udtalelse.

Denne udtalelse er indtil videre underskrevet af en lang række faglige organisationer i Danmark og Norge. Udtalelsen kommer på initiativ af 3F'erne i Ekspeditionsarbejdernes Klub i Københavns Lufthavn.

I udtalelsen opfordrer medarbejderne også SAS til at genoverveje situationen - og helt aflyse salget af SGH.

Projekt i fremdrift

SAS vil ikke forholde sig til Fagbladets oplysninger, før fremlæggelsen af regnskabet onsdag.

- Vi vil ikke kommentere på rygter. Vi har meldt ud, at vi forventer en afklaring inden udgangen af 2013. Projektet er i fremdrift, og vi er i dialog med Swissport. Men det er forståeligt, at medarbejdere, som nu er ansat i SGH, føler et stort behov for afklaring og information omkring fremtiden for SGH, siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS.