Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Omkring 240 medarbejdere i Banedanmark afskediges eller får ny arbejdsgiver. Medarbejderne får ikke mulighed for at byde med og kalder udliciteringen ideologisk.

Omkring 240 medarbejdere i Banedanmark afskediges eller får ny arbejdsgiver, når store dele af entreprisedivisionen udliciteres.

Fyringerne, der sker senere på året, er er konsekvensen af en beslutning om at udlicitere store dele af virksomhedens entreprisedivision.

Medarbejdernes repræsentanter blev orienteret på et ekstraordinært møde i virksomhedens hovedsamarbejdsudvalg onsdag. Alle medarbejderrepræsentanter har taget afstand fra udliciteringsplanerne og er frustrerede over såvel beslutningen som forløbet.

- Vi kan ikke forhindre, at vores arbejde udbydes, men vi må som minimum forlange, at vi får mulighed for at fremsætte kontrolbud. Den mulighed får vi ikke, fremgik det af mødet, siger Finn Laursen, der er fællestillidsrepræsentant for de ca. 350 3F-medlemmer i Banedanmark.

Finn Laursen undrer sig over den manglende mulighed til at give kontrolbud, fordi Banedanmarks direktør Jesper Rasmussen så sent som mandag udtalte til 3f's nyhedsbrev, at medarbejderne netop ville få mulighed for komme med kontrolbud.

- Og er vore egne medarbejdere billigst, får de naturligvis også arbejdet, sagde han ved den lejlighed.

Kniber med loyaliteten

- Vi fik ved samme lejlighed at vide, at medarbejderne både er kompetente og loyale, men det kan være svært at bevare loyaliteten, når vores ledelse ikke engang som minimum vil give os chancen for at vise, at vi kan konkurrere, siger Finn Laursen.

- Derfor lugter udliciteringen mest af alt af ideologi, og der blev da heller ikke taget hensyn til vores argumenter på hovedsamarbejdsudvalgsmødet.

I 3F tvivler forhandlingssekretær Finn Petersen på, at Banedanmark lever op til intentionerne i statens egen vejledning om medarbejdernes indflydelse ved udbud.

- Det virker som om beslutningen om udlicitering var truffet forud for mødet, og at mødet blev afviklet på skrømt.

Den samme holdning har medarbejderne i HK.

Næstformand i HK Trafik og Bane Peter Jessen bemærker på sektionens hjemmeside, at beslutningen var taget på forhånd. Han henviser til, at Banedanmarks interne blad Baneavisen allerede kort efter mødet kunne fortælle om udliciteringerne.

- Trykning af Baneavisen var sikkert allerede startet inden HSU-mødet, skriver han.

Ingen kontrol med økonomien

Finn Petersen gør opmærksom på, at der i henhold til udbudscirkulæret kun skal udliciteres, "dersom det gennem udbud godtgøres, at det alle forhold taget i betragtning er det mest fordelagtige for staten".

- Når der ikke udarbejdes kontrolbud af egne sjak og medarbejdere, har man ingen mulighed for at kontrollere, om arbejdet kan udføres billigere af private, siger han.

Seks områder i entreprisedivisionen skal ifølge beslutningen udliciteres. Forst-afdelingen med i alt 67 medarbejdere samles i to geografiske områder og udliciteres områdevis. Medarbejderne får efter virksomhedsoverdragelsesloven mulighed for at fortsætte i den virksomhed, der vinder udbuddet.

Alle medarbejdere i Forst-afdelingen er medlemmer af 3F.

Andre områder, der udliciteres er IT, landmåling og visse værkstedsfunktioner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jesper Rasmussen til den ændrede holdning vedrørende kontrolbud.