Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Stilladsfirma i Nordsjælland uddanner til efteråret fanger i Statsfængslet ved Horserød.

Fanger i Horserød skal på et tre ugers stilladskursus i november.

Flere og flere arbejdsgivere forlanger pletfri straffeattester. Hos FA Stilladsudlejning i Lynge i Nordsjælland går de den modsatte vej. Fra efteråret uddanner firmaet indsatte i Statsfængslet ved Horserød til stilladsarbejdere.

- Vi har rigtig gode erfaringer med mennesker, som er klar på en frisk start. Vi har måske også ry for at være en branche, hvor det rent faktisk er muligt at få job, selvom straffeattesten ikke er helt ren. Det bør vi som branche være stolte af, for det er en fordel for alle parter. Vi får gode medarbejdere, og tidligere indsatte får en chance for at bryde de dårlige vaner, siger Stefan N. Kringelbach, der er direktør for FA Stilladsudlejning.

Den indsats kan nu indbringe FA Stilladsudlejning et kongeligt håndtryk. Firmaet er nomineret til den prestigefyldte CSR-pris for socialt ansvar. Den uddeles ved et storstilet arrangement i Holstebro midt i september, hvor Prins Joachim overrækker trofæerne.

Tjek på sikkerheden

FA Stilladsudlejning har også styr på arbejdsmiljøet. Virksomheden har som den første tilsluttet sig en ny certificeringsordning i branchen. Den stiller en række krav til arbejdsmiljø, kvalitet og service.

- Branchen har investeret penge i at skabe ordningen, men vi har ventet på, at virksomhederne rykkede ved at tilslutte sig. Nu har FA Stilladsudlejning som de første dokumenteret, at de kan leve op til kravene, siger John Ekebjærg-Jakobsen, formand for stilladsarbejdernes klub i København.

80 procent af de ansatte kommer fra udsatte grupper. FA Stilladsudlejning samarbejder også med organisationen High:five, der hjælper kriminalitetstruede unge.