Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Det tager opgaver fra de fastansatte, når kommunerne tvinger ledige til at arbejde for kontanthjælpen, lyder det fra jobcentre.

Loven bliver brudt, hver gang en ansat må række værktøj og arbejdsopgaver videre til en arbejdsløs i et såkaldt nyttejob.

Loven bliver brudt, hver gang en ansat må række værktøj og arbejdsopgaver videre til en arbejdsløs i et såkaldt nyttejob.

Alligevel er det præcis, hvad der sker i kommunerne ifølge de personer, som til daglig står for at sætte skub i de arbejdsløse.

I en evaluering til Beskæftigelsesministeriet siger 4 for hver 10 adspurgte chefer og ansatte på landets jobcentre, at de såkaldte “nyttejob” i større eller mindre grad stjæler opgaver fra dem, som allerede er i arbejde.

Klart lovbrud

Mogens Ove Madsen, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, kalder resultatet for “et væsentligt problem”.

- Det er et klart lovbrud, når nyttejobberne tager arbejde fra de fastansatte, siger han og understreger, at opgaverne for nyttejob skal ligge “udover det normerede niveau,” hvis loven skal overholdes.

Ministerens ansvar

Professor i social- og arbejdsmarkedspolitik på Roskilde Universitet Bent Greve mener, at beskæftigelsesministeren har ansvaret, selvom det formelt hører under det kommunale område.

- Ministeren og de øvrige politikere burde vide, at det ikke kan lade sig gøre at lave den her type job, uden at det tager arbejde fra andre. Derfor bør de reagere på undersøgelsen, siger han.

Overfor Fagbladet afviser beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen (V), at ændre på nyttejobbene.