Gå til hovedindhold

NYHEDER

Splittelse i Forligsen: Regionerne har landet en aftale

Betalt spisepause, lønudvikling som i det private, puljer til ligeløn og lavtlønnede. Tidligt onsdag morgen blev en aftale om nye overenskomster på det regionale område præsenteret, men ikke alle forbund var tilfredse og ikke alle ville skrive under på aftalen.

Borgmestre: Energirenovering er supergod forretning

Bedre isolering, nye tage, smarte termostater. Herning, Gentofte og Sønderborg Kommune har med stor succes skruet ned for energiforbruget. Torsdag kommer regeringens energiudspil - uden ambitiøse målsætninger på dette område.

Forhandlingerne om OK18 har nu varet det meste af foråret.

Fagbladet Forklarer: Hvem er hvem i OK18

Vi giver dig et overblik over nøglefigurerne i overenskomstforhandlingerne.

"Showet med jobcenteret", kalder Max Linnebjerg sin årelange kamp.

Max fik syv års tomgang på kommunekontoret

Max Linnebjerg er ikke i tvivl om, at mistillid fra kommunen var med til at give ham en depression. Han opfordrer politikerne til at gennemgå de syge borgeres sager.    

Fem år efter Rana Plaza: Danske tøjfirmaer støtter ny aftale i Bangladesh

De førende danske tøjbutikker har tilsluttet sig ny international aftale for arbejdsforhold i Bangladesh. Et halvt årti efter tekstilindustriens største katastrofe er sikkerheden bedre, men rettighederne er stadig under pres for tøjarbejderne i Bangladesh.

3F's forhandler: Vi er i en meget kritisk fase

Tirsdag formiddag mødes alle de offentlige forhandlere endnu en gang i et forsøg på at lande de offentlige overenskomstforhandlinger. Men aldrig har det set sværere ud.

Frisk blod til forhandlere fra baglandet

Fagforbund møder i dag op til en ny runde forhandlinger i Forligsen efter at have været hjemme at vende den tilspidsede situation i deres bestyrelser.

Beskæftigelsesborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (Venstre), vil ikke gennemgå sager, hvor københavnere kan være glemt i absurd sagsbehandling.

Regelbrud mener eksperter: Borgmester nægter at genoptage syge københavneres sager

På trods af sønderlemmende kritik afviser københavnsk borgmester at undersøge, om syge borgere sidder fast i sagsbehandlingen. Flere eksperter mener, at kommunen har pligt til at gennemgå sagerne. Borgmesteren afviser.

OK18: Statens forhandlere sendt hjem

Forhandlerne på det statslige område er mandag aften blevet sendt hjem fra Forligsinstitutionen uden resultat.

arbejdsmarkedsforsker_bent_greve_-_ruc

Ekspert: Staten vil ikke gå solo

Hele mandag har forhandlerne på det statslige område forhandlet alene med forligsmanden i et forsøg på at nå en enighed. Arbejdsmarkedsforsker Bent Greve mener dog ikke, at der kun vil blive lavet en aftale med staten.